De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 19 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alles over de euro 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Het Jaarboek 2001 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  'Bonustest'
bevalt Albers

   
 

VALENCIA - Christijan Albers heeft zijn Formule 1-test bij het Minardi-team op waardige wijze afgesloten. De Nederlander kreeg gistermorgen een 'bonustest', nadat zijn testsessie van donderdag door een elektronisch defect vroegtijdig werd afgebroken.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (150x100, 3kb)
Christijan Albers heeft het in Valencia naar zin in de Minardi, ondanks dat het een wagen van vorig jaar is. Niettemin is hij in 2002 de eerste Nederlander in zo'n snelle bolide.
Tijdens de tien extra rondjes verbeterde Albers op het circuit van Valencia niet alleen zijn eigen tijd van een dag eerder, maar was hij ook sneller dan de Australiër Mark Webber, die gistermorgen in de andere Minardi tweetiende van een seconde op de tijd van Albers (1.17,620) moest toegeven.

Webber had wel al donderdag de snelste tijd neergezet die er gedurende de afgelopen testweek in een Minardi was geklokt (1.16,10). Aan die tijd kwam Albers gisteren niet, maar de snelste tijden van Alex Yoong, Matteo Bobbi en Antonio Garcia, die allen eerder deze week op het circuit van Valencia in een Minardi testten, werden door Albers uit de boeken gereden. "Ik ben heel erg tevreden, al realiseer ik me tegelijkertijd dat het allemaal nog sneller had gekund", aldus een zichtbaar opgeluchte Albers na zijn laatste testrondjes.

In die laatste 'stint' was de druk voor de pas 22-jarige coureur behoorlijk opgevoerd door de toezegging dat Albers tijdens zijn laatste vier volle rondjes op nieuwe - en dus snellere - banden mocht rijden. Maar hij zou de vele technici, die zich de afgelopen twee dagen intensief met de Nederlander bezighielden, niet teleurstellen. Hij hield het hoofd koel en realiseerde op de nieuwe sloffen zijn snelste rondetijd.

"Dit kunnen ze me niet meer afnemen", aldus Albers. "Ik heb mijn best gedaan, heb het goed gedaan en moet dus gewoon heel tevreden zijn. Niet voor niets zijn de mensen van het Minardi-team ook blij. Natuurlijk had ik dolgraag meerdere dagen getest, want dan leer ik de auto en het circuit immers pas echt goed kennen en kan ik nog snellere rondetijden rijden. Maar goed, achteraf is het altijd makkelijk praten; ik heb gedaan wat ik kon en ga met een heel goed gevoel terug naar huis."

De coureur uit Laren kon niet zeggen of het goede testresultaat hem verder zou helpen bij zijn zoektocht naar een permanent Formule 1-stoeltje. Minardi-teambaas Paul Stoddart was niet aanwezig tijdens de twee testdagen van de Nederlander. Stoddart reisde woensdagavond samen met Alex Yoong, de enige coureur die tot nu toe een contract voor komend seizoen heeft bij Minardi, naar Kuala Lumpur af voor besprekingen en een sponsorpresentatie. Albers: "Morgen (vandaag) heb ik telefonisch contact met Paul en dan hoor ik wel wat hij van mijn testoptreden vond. Maar wat hij en anderen ook zeggen, voorlopig ben ik mooi de enige Nederlander die dit jaar weer wat Formule 1-kilometers heeft gereden."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 19 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.