De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 19 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alles over de euro 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Het Jaarboek 2001 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Klopjacht op notabelen in Frans pedofilieschandaal
   
 

door Pieter Nijdam BOULOGNE-SUR-MER - De prefect van Nord-Pas-de-Calais zit met de handen in het haar. In de Noord-Franse regio is namelijk geen enkele gerechtsdeurwaarder meer beschikbaar. De drie die verantwoordelijk waren voor het gebied met gemiddeld het hoogste aantal faillissementen van Frankrijk, zitten allen achter slot en grendel.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 18kb)
Dany Legrand wordt geboeid weggevoerd. (Foto: AP)
Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn bij een omvangrijk pedofilieschandaal, dat herinneringen oproept aan de affaire-Dutroux.

De politie heeft inmiddels de jacht geopend op andere notabelen uit de havenstad Boulogne-sur-Mer. Een priester, twee artsen en een advocaat zouden zich ook schuldig hebben gemaakt aan seksueel misbruik van minderjarigen.

En dan heeft de politie het nog niet eens over de 'keurige' Belgische zakenmensen die in hun Mercedessen regelmatig vanuit Vlaanderen bezoekjes aflegden aan de grauwe wijk La Tour du Renard in Outreau, een voorstadje van Boulogne-sur-Mer. Op de vijfde etage van het flatcomplex 'Residentie de Raven' werden ze ontvangen door Thierry D. en zijn vrouw Myriam.

Gewelddadig

De uiterst gewelddadige Thierry D. dwong zijn vier kinderen tussen de vier en negen jaar tot allerlei misselijk makende seksuele spelletjes met de gasten. Vaak werden de verkrachtingen en mishandelingen op videobanden opgenomen, die hun weg vonden naar illegale seksshops in Noord-Frankrijk en West-Vlaanderen.

De politie zegt over bewijzen te beschikken dat ook andere families uit Outreau betrokken waren bij het Frans-Belgische netwerk van pedofielen. In totaal zijn er 17 mensen aangehouden. Van meer dan 40 kinderen zijn getuigenverklaringen opgetekend over zware mishandeling en seksueel misbruik. Drie van hen hebben op foto's een boerderij in de buurt van het Belgische Ieper herkend, waar zij naar toe waren gebracht. Ook dáár werden de gewelddadige verkrachtingen op video opgenomen.

Het openbaar ministerie in Boulogne-sur-Mer zit het meest in de maag met de vermeende moord op een zesjarig meisje van Noord-Afrikaanse afkomst, dat eind 1999 door een chique meneer vanuit België zou zijn meegenomen naar de woning van Thierry en Myriam D.

Volgens de afzonderlijke getuigenverklaringen van echtgenote Myriam en de zoon van een Franse seksshopeigenaar uit Oostende, was het meisje gekleed in een pyjama met een capuchon in de vorm van een konijn. Het meisje dat Zaya heette en Nederlands sprak, werd door een andere buurtbewoner, een zekere M.M. alias 'de getatoeëerde', op perverse wijze misbruikt.

Na deze sadistische handelingen was het, volgens beide getuigen, Thierry D. die Zaya letterlijk dood sloeg. Het levenloze lichaam werd door D. en M.M. in een rode deken gewikkeld en in een nabijgelegen volkstuintje begraven.

Drie dagen zocht de politie tevergeefs naar het lijkje en de graafwerkzaamheden in de tuinen van de andere verdachten leverden evenmin iets op. Hoewel Thierry D. officieel in staat van beschuldiging is gesteld wegens moord, begint bij het OM de twijfel toe te nemen. Over de identiteit van het vermeende slachtoffer tast men nog steeds in het duister en er is bij de Belgische politie in 1999 geen vermist meisje van zes jaar opgegeven.

Dieren

D.'s advocaat Mr. Delarue heeft bij de onderzoeksrechter de getuigenverklaring van Myriam aangevochten. Hij noemt haar een ziekelijke leugenaarster die wraak wil nemen op haar man. Delarue wijst daarbij op de dagelijkse mishandelingen van Myriam door haar man Thierry. De wonden op haar lichaam van brandende peuken zijn nog steeds vers. Met regelmaat werd zij door haar man gedwongen tot seks met dieren, waarvan ook weer video's werden opgenomen.

Voor Delarue is het duidelijk: deze vrouw is geen geloofwaardige getuige. De raadsman heeft echter geen antwoord op de verklaring van Dany Legrand, die met zijn vader ook aanwezig was bij het vermeende misdrijf.

Zijn getuigenverklaring komt tot in details overeen met die van Myriam D., terwijl er tussen hen beiden geen vooroverleg is geweest. Het mysterie van Outreau lijkt voorlopig nog lang niet opgelost.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 19 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.