De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 4 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
Alles over de euro 
CrazyLife 
Weerkamer 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Het Jaarboek 2001 
---
Met Elkaar 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Sturing wordt in zomer
hoofd jeugdopleiding Vitesse

Van onze Telesportredactie

   
 

ARNHEM - Edward Sturing blijft tot het einde van het lopende seizoen hoofdtrainer van Vitesse. De voormalige assistent van Ronald Koeman nam vier wedstrijden voor de winterstop het roer over van de naar Ajax vertrokken coach. De 38-jarige clubman kwam met de Arnhemmers een opmerkelijk contract overeen: in de zomer wordt hij hoofd jeugdopleidingen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 14kb)
Voor Edward Sturing blijft het licht bij Vitesse op groen staan. Hij maakt het lopende seizoen af als coach van de Arnhemse hoofdmacht.
Sturing, die eerder liet weten helemaal klaar te zijn voor het hoofdtrainerschap, had de opmerkelijke constructie zelf voorgesteld aan het bestuur van de Gelderse club. "Ik vind dit niet het beste moment om bij Vitesse in te stappen. Ik heb tenslotte al lang met deze spelersgroep gewerkt. Mijn gevoel zegt dat dit een betere keuze is".

De ambitie om hoofdcoach te worden is dus niet weg. Niettemin is Sturing nu een heel andere weg ingeslagen. Zijn contract als hoofd jeugdopleidingen loopt namelijk voor vijf jaar, tot de zomer van 2007. "Het is een functie die ik al langere tijd ambieer, ik liep al langer met deze gedachten rond. De jeugdopleiding wordt, zeker in de huidige situatie, steeds belangrijker voor Vitesse. Het bestuur was meteen enthousiast. Veel mensen zullen het een opmerkelijke keuze vinden, maar ik wil graag op de langere termijn werken met de jeugd". De situatie, waar Sturing in terecht was gekomen, was dan ook niet ideaal. Vitesse, dat door een broodnodige sanering steeds meer een stap terug moet doen, stelde hem aanvankelijk aan tot de winterstop en wilde zich dan gaan beraden over een eventuele opvolger. Later kreeg de voormalige rechtsback het aanbod om het seizoen af te maken, maar toen liet hij weten ook zijn eigen belangen mee te gaan tellen.

Omdat de spelersgroep met de ex-international verder wilde, en Vitesse liever niet iemand halverwege het seizoen binnenhaalde, kwam de constructie tot stand. Sturing krijgt zijn voormalige Vitesse-ploeggenoot Theo Bos als assistent naast zich. Na de zomer blijft Joop Brand, momenteel nog hoofd jeugdopleidingen, nog een jaar aan om Sturing de fijne kneepjes van het vak bij te brengen. In 2003 wordt hij dan de eindverwantwoordelijke voor de jeugdopleiding.

Vitesse begint vandaag weer met de voorbereiding op de tweede helft van het seizoen. De ploeg gaat van 8 tot 13 januari naar de Algarve. "Ik stapte op een vervelend moment binnen als hoofdtrainer. Nu heb ik meer tijd om accenten te leggen. Maar het lijkt me wat opportuun te veronderstellen, dat we aantrekkelijker kunnen gaan spelen. Daar heb ik twee jaar lang aan gewerkt met Ronald.

Het lijkt me dus verstandiger om niets te roepen over hoe we het na de winterstop zullen gaan doen. We moeten het simpelweg maar laten zien wat we kunnen".




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 4 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.