De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 4 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
Alles over de euro 
CrazyLife 
Weerkamer 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Het Jaarboek 2001 
---
Met Elkaar 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Rob Baan: wie de schoen past...

Van onze Telesportredactie

   
 

ROTTERDAM - Feyenoord test de komende twee weken de Chileense international Mauricio Aros. De linkerverdediger kan het blessureleed van Ramon van Haaren oplossen, mits de technische staf zijn kwaliteiten zodanig inschat dat hij een contract krijgt voorgelegd. Aros (25) is een 20-voudig international die in 1998 op het WK uitkwam. Aros werd opgeleid bij Universidad de Chili en hij gaat met Feyenoord mee naar het trainingskamp op de Canarische eilanden.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 13kb)
Rob Baan
Bij afwezigheid van preses Jorien van den Herik was dat het belangrijkste nieuws, dat Rob Baan op de nieuwjaarsreceptie van Feyenoord kon melden. "Hij is op vakantie in Zuid-Afrika. Het is een overwinning voor zijn vrouw; en misschien ook wel voor ons als management. Dat wil niet zeggen dat hij zich nergens mee bemoeit. Berucht zijn hier zijn e-mails. Vaak hoopten wij dat we ze nooit geopend hadden."

Van den Herik houdt er nu eenmaal van om altijd over de schouders mee te blijven kijken. Hij hield er tien jaar lang ook van om kort na de jaarwisseling te verrassen met keiharde toespraken en onverwachte primeurs. Baan: "Toen ik hier vier jaar geleden werd gepresenteerd, kwamen er ook twee nieuwe spelers. Alleen wist ik zelf van niets..."

Baan meldde, dat Feyenoord en spits Tomasson er na een jaar onderhandelen nog altijd niet uit zijn. "Het is geen kwestie van een gat tussen vraag en aanbod. Wij kunnen namelijk niet meer verder gaan, hebben onze grenzen. Jon Dahl zit in de hoogste salarisschaal bij Feyenoord. Dan komt er ook een stukje liefde bij kijken of je wilt blijven. Er ligt nu een uitnodiging van zijn zaakwaarnemer voor een nieuw gesprek." Mocht Tomasson vertrekken, dan is de bij Excelsior gestalde Thomas Buffel volgens de technisch directeur 'klaar voor het grote werk'.

Lovende woorden had Baan over voor JP van Gastel, die al anderhalf jaar probeert terug te komen. "Een voorbeeld van een sporter met een perfecte mentaliteit." Alleen zal het contract van de middenvelder slechts verlengd worden als hij komende zomer weer helemaal fit is. In fel contrast daarmee was zijn opinie over Samardzic. De spits had bij Heerenveen al een bedenkelijke reputatie opgebouwd en maakt die nu in de Kuip helemaal waar. "Het is een onoplosbaar huwelijksprobleem. Hij kon naar Fortuna en De Graafschap. Wij wilden nog 75 procent van zijn salaris doorbetalen. Maar meneer wilde niet, vond het beneden zijn stand. Juristen en zaakwaarnemers hebben ons duidelijk gemaakt dat hij bij ons eerste elftal moet blijven trainen. Wat voor mentaliteit moet je hebben om zo je rondjes te blijven lopen? Bij ons tweede zou hij de doorstroming van de jeugd belemmeren, dus hier moeten we snel een oplossing voor vinden."

Voor Uli van Gobbel is het voetbalsprookje over. De verdediger, wiens contract afloopt, zal bij Feyenoord tot de zomer revalideren, maar de club heeft hem medisch afgeschreven. "Het is een wonder dat hij met de slijtage aan zijn heupen nog zo lang heeft doorgespeeld. Wij hebben hem als club in bescherming genomen. Hij begrijpt wel, dat hij móet stoppen, maar zoekt nu de hele wereld af naar dat ene medische wonder".

Voor de blessuregolf, die Feyenoord vorig seizoen na de winterstop overviel, had Baan gisteren een opmerkelijke verklaring. "Ik heb me eraan gestoord, dat onze hersteltrainer Van de Goolberg daar de schuld voor kreeg. Volgens mij ligt het aan het schoeisel. Hoe vaak zie je spelers, zoals Leonardo 1, wel niet uitglijden. De schuldigen zijn de fabrikanten. En de spelers zelf. Ik kan me alleen maar ergeren aan gele, gouden, zilveren of witte schoenen. Veel spelers van nu hebben schijnbaar meer oog voor het uiterlijk van de voetbalschoen dan voor de functionaliteit."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 4 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.