De topindustrieel laat een vermogen na van naar schatting Hlf. 9,5 miljard. Hij gold als één van de rijkste mensen en hij stond al jaren nummer 2 in de Quote Top 500 van rijkste Nederlanders.
De bierbrouwer was een huisvriend van de koninklijke familie. Zowel prins Bernhard als koningin Beatrix en prins Claus behoorden tot zijn vriendenkring. Freddy Heineken ontving zijn gasten vaak in zijn boemerangvorming huis in Noordwijk, genaamd De Ark en ook in De Duif, het gastenverblijf iets verderop in de duinen.
Ook onthaalde de biermagnaat zijn hoge gasten graag in zijn schitterende villa in Cap d'Antibes aan de Côte d'Azur. Of ze gingen varen met zijn zeewaardige Caravelle en enkele andere schepen die Cap d'Antibes als thuishaven hebben, zoals 'Time Out' en 'Something Cool'.
Freddy Heineken heeft één dochter, Charlene de Carvalho, wier echtgenoot in 1996 werd benoemd tot lid van de raad van commissarissen van Heineken NV. Freddy's enige zuster, Mary Francesca Heineken, die haar laatste jaren doorbracht in een verzorgingstehuis in Oegstgeest, stierf in november 1995.
Alfred Henry, roepnaam Fred, werd op 4 november 1923 geboren in de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam waar nu het Memphishotel staat. Na het behalen van zijn hbs-le (literair economisch) diploma in 1942, ging hij bij de bierbrouwerij van zijn vader Henry Pierre Heineken aan de slag. Freddy ontwikkelde zich tot een buitengewoon slimme en ambitieuze ondernemer die het bierimperium na de Tweede Wereldoorlog uitbouwde tot een wereldmerk. Hij had een ongelooflijk gevoel voor marketing en reclame, waardoor de naamsbekendheid van het biermerk tot ongekende hoogte is geklommen. Freddy legde officieel zijn functies bij Heineken NV neer op een jaarvergadering van de aandeelhouders in april 1995, toen hij, in het zicht van de wettelijke leeftijdsgrens van 72 jaar uit de raad van commissarissen trad.
Via zijn Zwitserse bedrijf l'Arche had Freddy Heineken tot zijn dood een deelneming van 50,005 procent in de Heineken Holding, dat vervolgens weer een controlerend belang heeft in de NV Heineken. In het jaar 2000 kwam de omzet van de bierbrouwer voor het eerst boven de Hlf. 10 miljard. In het Bierblad zei Freddy Heineken toen: "Ik heb er een paar centen inzitten."
Op woensdag 9 november 1983 werd de biermagnaat samen met zijn chauffeur Ab Doderer ontvoerd bij het verlaten van zijn kantoor aan het Weteringplantsoen in Amsterdam. In het boek 'Heineken, een leven in de brouwerij' van Barbara Smit vertelt Freddy Heineken wat zijn meest gekoesterde herinnering was van de dag van zijn bevrijding: een telegram van zijn vriend Frank Sinatra. De tekst van The Voice luidde: "Why didn't you call me?"
In het boek 'Heineken, een leven in de brouwerij' vertelt Freddy Heineken dat de dood hem ten zeerste bezighield. Hij heeft, zo vertelde hij de auteur van het boek, een 'praalgraf' gereserveerd op het kerkhof van Noordwijk, en niet op Zorgvlied waar zijn voorgeslacht ligt. Hij sprak ook met grote achting over zijn enige telg Charlene. Bij leven en welzijn bleef Freddy Heineken waken over het concern en het merk. In 1992, toen Philip Morris openlijk getuige van belangstelling voor het bierconcern, wuifde Freddy Heineken berichten over een op handen zijnde overname weg. "Ze moeten me eerst doodslaan."