De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 31 december 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
Alles over de euro 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Nederland in greep winter
   
 

AMSTERDAM - Ondanks hevige sneeuwbuien en plotselinge gladheid hebben automobilisten op de vaderlandse wegen het winterse weer in de voorbije dagen 'redelijk tot goed' doorstaan. "Weggebruikers hebben hun snelheid over het algemeen goed aangepast aan de sneeuw op de wegen", aldus woordvoerder T. Gerritsen van het Traffic Information Centre (TIC).

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x279, 19kb)

Hij spreekt van een 'rustig verlopen weekeinde'; de sneeuwbuien hebben niet tot grote calamiteiten op de wegen geleid. Het slechte weer kostte een persoon het leven: op de rijksweg A2 bij Leende raakte de 50-jarige A. Vos uit Soerendonk door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de weg. Hij werd uit zijn wagen geslingerd en overleed ter plaatse.

Op verschillende plaatsen vonden kleinere aanrijdingen plaats waarbij (licht)gewonden vielen. Zo was het zaterdag raak op de rijkswegen A6 (Lelystad-Emmeloord), A15 (Gorinchem-Ridderkerk) en A27 (Breda-Gorinchem). Volgens het TIC waren er gisteren ook weer verscheidene en kleine aanrijdingen te noteren.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x282, 29kb)
(Foto: ANP)
Voor vandaag en nieuwjaarsnacht zijn vooral in de noordelijke en westelijke kustprovincies nog sneeuwbuien te verwachten, zegt woordvoerder C. Ceulemans van het weerbureau HWS. "In het binnenland zal het beduidend droger zijn. Voor het verkeer blijft het echter in het hele land oppassen geblazen, want door sneeuwbuien en het opvriezen van natte weggedeelten kan het op veel plaatsen toch nog verraderlijk glad worden. Dat geldt vooral voor de lokale wegen.

Het slechte weer eiste ook in het buitenland zijn tol. Door hevige regenbuien zijn delen van het oosten van Frankrijk overstroomd. De situatie is het ergst in de Vogezen, waar in de straten van de plaats Contrexéville het water tachtig centimeter hoog staat en in de naburige stad Vittel bijna vierhonderd woningen met wateroverlast hebben te kampen.

In Duitsland kwamen in het noorden van Baden-Württemberg in de nacht van zaterdag op zondag drie treinen vast te zitten door hevige sneeuwval. De ongeveer zeshonderd treinpassagiers werden in gebouwen ondergebracht en konden gistermorgen hun reis met bussen weer voortzetten.

Door de combinatie van dooiende sneeuw en regen ontstaat er ook in de Bondsrepubliek op steeds meer plaatsen hoog water. Dat is vooral in de omgeving van Karlsruhe, Heidelberg en Baden-Baden het geval.

In alle Alpenlanden geldt nog altijd lawinegevaar als gevolg van de hevige sneeuwval van de afgelopen dagen. In Oostenrijk (Tirol) deden zich gisteren twee lawines voor. Er vielen voor zover bekend geen slachtoffers.



 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 31 december 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.