De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 21 december 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Nasdaq koerst lager
   
 

NEW YORK - Nieuwe winstwaarschuwingen uit de technologiesector hebben gisteren vooral de technologiezware Nasdaq onder druk gezet. De Nasdaq Composite daalde met 3,2% naar 1918,69 punten. De Dow Jones Industrial waar vooral defensieve waarden in zijn vertegenwoordigd, sloot 0,8% lager op 9985,45 punten.

De winstwaarschuwingen kwamen van Jabil Circuit en Juniper Networks (maker van computernetwerken). Vooral de laatste maakte grote indruk. Juniper zorgde voor een domino-effect in de technologiesector. Het bedrijf zelf leverde 17,7% in op $18,88. Maar ook de koersen van techno's als Cisco, Intel en Microsoft leden koersverlies.

Cisco koerste 5,5% lager op $18,29, Intel gleed 3,2% weg op $31,98 en Sun Microsystems leverde bijna 5% in op $11,85. Deze bedrijven wegen zwaar in de Nasdaq Composite.

Microsoft (in de Dow Jones vertegenwoordigd) zag 3,9% van de koers verdwijnen. Het bedrijf had niet alleen het beurssentiment tegen zich, maar worstelt ook met problemen aangaande het nieuwste besturingssysteem Windows XP. Dat zou niet aan de veiligheidseisen voldoen.

Dankzij AT&T bleef de schade voor de toonaangevende Dow Jones beperkt. Het telecomconcern zag door de verkoop van zijn kabelactiviteiten de koers omhoogschieten met 6,25% naar $17,85. Beleggers waren minder tevreden met de overnemende partij, Comcast. Deze kabelaar moest 6% terug op $35,79. De deal waarmee $72 miljard is gemoeid, creëert een bedrijf met 22,3 miljoen kabelabonnees.

Ook de detailhandel verging het beter, nadat zakenbank Merrill Lynch de verwachting uitsprak dat de sector binnenkort het ergste achter zich heeft. J.C. Penny steeg 1,1% naar $25 omdat de zakenbank voor de warenhuisketen een sterk koopsignaal afgaf.

Federated Department Stores ging 5,7% in koers omhoog naar $38,30.

Volgens analisten blijft de markt overgevoelig en waren de winstwaarschuwingen voor veel beleggers reden om uit de tech-sector te stappen en de winst te nemen van de afgelopen tijd.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 21 december 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.