De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 21 december 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Rochelle: Papa,
je zocht mij hè?

   
 

AMSTERDAM - Tijdens een uiterst emotioneel weerzien heeft Dordtenaar Martin Huisman gisteren voor het eerst sinds maanden enkele woorden met zijn dochtertje Rochelle (3) kunnen wisselen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 13kb)
Rochelle ...enthousiast... (Foto: ANP)
De ontmoeting, die een klein half uur duurde, vond plaats in een kindertehuis in de Zuid-Spaanse stad Murcia. Daar wordt Rochelle verzorgd en volledig van de buitenwereld afgeschermd, nadat haar voortvluchtige moeder Wanda Rikkers en haar stiefvader Mike J. eerder deze week op verdenking van moord op haar zusje Rowena werden gearresteerd.

"Ik was heel even de gelukkigste vader van de wereld", zegt Martin wanneer de deur van het kindertehuis weer achter hem is dichtgegaan. "Eindelijk heb ik Rochelle in mijn armen gehad!"

Huisman had drie speelgoedbeertjes voor zijn tengere dochtertje meegenomen. "Ze was heel erg enthousiast. Het eerste wat ze tegen me zei was 'Hallo papa'. En daarna 'Jij was mij zoeken, hè'. Op dat moment werd het me bijna te veel", aldus de Dordtenaar.

De vader was echter geïnstrueerd niet te emotioneel te reageren om zijn dochter niet in verwarring te brengen. Het werd daardoor een korte en vrolijke ontmoeting. "Ik heb met haar geknuffeld en gekroeld en ze heeft bij me op schoot gezeten."

De kinderrechter in Dordrecht heeft gisteren tijdens een spoedzitting de Stichting Jeugdbescherming Dordrecht (SJD) als tijdelijk toezichthouder over Rochelle aangesteld.

Dat gebeurde omdat vader Martin niet de voogd van het meisje is en hij zijn dochter niet uit Spanje mag meenemen. Waarschijnlijk moet een van de medewerkers van de stichting lijfelijk in Spanje aanwezig zijn om het kind de grens over te krijgen.

Kort na het bezoek aan Rochelle stortte Huisman opnieuw in toen hij hoorde dat de Spaanse kinderrechter de in allerijl naar Spanje gefaxte voogdijpapieren gisteravond nog niet had bekeken. Huisman had er niet op gerekend zo lang op de gezamenlijke terugreis naar ons land te moeten wachten.

Volgens de Spaanse autoriteiten kunnen Wanda Rikkers en haar vriend Mike J. snel aan ons land worden uitgeleverd. Daartoe moet het tweetal eerst vanuit Murcia naar de Spaanse hoofdstad Madrid worden overgebracht. De twee hebben zich niet tegen de uitlevering verzet, wat de procedure bespoedigt.

In Nederland zal het tweetal volgens justitie in Zutphen moord op Wanda's dochter Rowena Rikkers (4) ten laste worden gelegd. Daar staat levenslange gevangenisstraf op.

Volgens persofficier van justitie mr. J. Buttinger gaat het onderzoek naar de toedracht van de kindermoord pas echt beginnen als Wanda Rikkers en Mike J. in ons land zijn gearriveerd. "Dan kunnen we hen eindelijk gaan verhoren."

De gestolen huurauto, die in een schuur naast hun Spaanse schuiladres werd gevonden, plus tassen met kleding van het koppel worden eveneens naar Nederland gebracht voor uitgebreid sporenonderzoek.



 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 21 december 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.