De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 19 december 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Nijmegen telt mee mede dankzij NEC
   
 

NIJMEGEN - NEC is niet langer het lelijk eendje van de eredivisie, wat in de jaren negentig wel enige tijd het geval is geweest. Met de komst van het nieuwe stadion, een professionele stabiele organisatie, vaste toeschouwerschare en een gezellige businessruimte, blijkt NEC in de regio Nijmegen een belangrijke functie te vervullen.

Uit een onderzoek, dat het Nijmeegse School of Management van de Katholieke Universiteit Nijmegen op verzoek van NEC heeft gedaan, kwamen nog wat opmerkelijke zaken naar voren. Op het werk en ook thuis wordt opvallend veel over de voetbalsport in het algemeen en NEC in het bijzonder gesproken. Ook door mensen die niet het Goffert Stadion bezoeken. Verlies van NEC in de competitie wordt algemeen als vervelend ervaren.

Over de sfeer en veiligheid is men tevreden, minder over de parkeergelegenheid en de horeca van NEC, die als een echte volksclub wordt gezien. Voor alle vijf onderzoeksgroepen, (seizoenkaart- houders, clubkaarthouders, inwoners regio Nijmegen, sponsors en overige bedrijven) zijn prestaties en de prijs van een seizoenkaart cq sponsoring veruit de belangrijkste items die de bezoekmotivatie beïnvloeden.

Voor een profclub als NEC is het van wezenlijk belang in het huidige krachtenveld een juiste balans te vinden. Vervreemding van de eigen supporters en instabiliteit wordt volgens het onderzoek vandaag de dag in het moderne betaalde voetbal resoluut afgestraft. Ook kan de identificatie met de voetbalclub als een vorm van erkenning worden beschouwd. Een kwestie van meetellen in de wereld, hoe klein de club of stad ook is. Vandaar dat NEC voor velen als een belangrijke symbolische representant van de stad en de regio Nijmegen geldt.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 19 december 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.