De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 19 december 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Moeder en stiefvader opgepakt in Spanje
ROCHELLE RICKERS ONGEDEERD
   
 

door Jolande Westdorp MURCIA (Spanje) - De vermeende moordenaars van Rowena Rikkers (4) - het meisje van strand Nulde - zijn gearresteerd. Rowena's moeder Wanda Rikkers (25) en haar vriend Mike J. (32) werden gisteravond in het Zuid-Spaanse Murcia in de boeien geslagen. Rowena's zusje Rochelle (2) bleef tijdens de bliksemactie door de Guardia Civil en drie Nederlandse rechercheurs ongedeerd. Het peutertje wordt nog vandaag in Spanje met haar vader Martin Huisman herenigd.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (117x211, 4kb)
Martin Huisman
De Dordtenaar kan zijn geluk niet op. "Ik dank God op mijn blote knieën dat ik mijn Rochelle weer in mijn armen kan sluiten. Ik ben zo gelukkig dat ze weer terecht is en dat ze gezond is. Ik ben ook blij dat ik mijn belofte die ik bij het grafje van Rowena heb gedaan, kon nakomen en dat ik haar kleine zusje heb gevonden. Voor mijn ex-vrouw en Mike J. kan ik alleen maar hopen dat ze gestraft worden. Geen straf is lang genoeg voor deze twee.''

Het duo zit in Spanje achter de tralies op verdenking van de gruwelijke moord op Rowena. Ons land zal vandaag officieel vragen om hun uitlevering. Het duo riskeert een celstraf van maximaal 20 jaar wegens moord.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 12kb)
Rochelle
Volgens de Zutphense persofficier mr. J. Buttinger verliep de aanhouding van het duo 'vrij soepel'. "Het rechercheteam heeft de twee door eigen onderzoek kunnen traceren. Na enige eerdere pogingen konden we de verdachten gisteren zonder problemen aanhouden. Voor peuter Rochelle is de politieactie zonder al te veel nadelen verlopen. Het meisje is overigens onmiddellijk door gekwalificeerde mensen opgevangen."

Rowena's moeder en stiefvader waren eind augustus, direct na de gruwelijke moord op de kleuter, in een gestolen huurauto op de vlucht geslagen. Terwijl Rowena's afgesneden lichaamsdelen her en der in ons land opdoken, trok het duo maandenlang onbelemmerd met Rochelle door Spanje. Daar kwam gisteren definitief een einde aan.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 9kb)
Wanda Rikkers
In Dordrecht wordt door familie, vrienden en kennissen opgelucht gereageerd. "We zijn dolblij dat Rochelle het goed maakt", aldus vrienden van de familie Huisman. "Voor Wanda Rikkers en Mike J. zal het recht hopelijk zegevieren. Als zij inderdaad schuldig zijn, hopen we van ganser harte dat zij de straf krijgen die ze verdienen."

Diverse getuigen in Dordrecht achten het zeer wel mogelijk dat Wanda Rikkers haar kind eigenhandig heeft omgebracht.

De vermoorde kleuter Rowena en haar zusje Rochelle zijn bij voortduring ernstig mishandeld door hun moeder. Dat bevestigen bronnen uit haar directe omgeving.

Leden van de Spaanse vereniging in Dordrecht, waar de half-Spaanse Wanda Rikkers en haar twee dochtertjes jarenlang kind aan huis waren, zeggen nagenoeg ieder weekend getuige te zijn geweest van ongecontroleerde woede-uitbarstingen jegens de peuter en kleuter.

"Ieder weekend opnieuw kregen die twee kleine meisjes klappen van hun moeder. Wanda Rikkers trok de kinderen aan hun haren omhoog, schopte en sloeg ze, kneep de meisjes in hun armen... Het was verschrikkelijk. Moeder liet zich rustig met bier of rum-cola's vollopen tot ze erbij neerviel en liet haar kroost aan de zorgen van anderen over. Omdat het zo in- en intriest was, ontfermde zich altijd wel iemand over de meisjes. We hebben Martin Huisman maar wat vaak ingeschakeld om zijn kindjes te komen ophalen.''

Met afgrijzen zagen de Spanjaarden hoe Rowena Rikkers steeds weer het kind van de rekening was. "Rochelle is de oogappel van Wanda Rikkers, dus die kwam er nog redelijk genadig vanaf. Maar Rowena had het altijd zwaar te verduren. Als Rochelle begon te huilen, kreeg Rowena klappen. We hebben ons er vaak mee bemoeid. Dan riepen we dat ze moest ophouden en werden we stijf gevloekt. Die vrouw heeft geen enkel fatsoen. Als Rowena weer eens onder de blauwe plekken zat, verkondigde haar moeder dat ze van de trap was gevallen."

Om al die redenen achten deze getuigen het niet uitgesloten dat Rowena door haar moeder is omgebracht. "We hebben Wanda Rikkers dusdanig gewelddadig met Rowena zien omgaan, dat wij denken dat ze het meisje om het leven kan hebben gebracht. ''We geloven echter niet dat Wanda haar heeft versneden en in het water heeft gedumpt. Dat is wellicht het aandeel geweest van Mike."
 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 19 december 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.