De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 14 december 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Internationals ontkennen
orgie met Deense seksbom

   
 

AMSTERDAM - Waren de putjes en krassen in de tafel nou van de voetbalschoenen van Frank de Boer of Patrick Kluivert, tijdens het oefenen van strafschoppen wellicht, of van de naaldhakken van de Deense seksbom Kira Eggers? Feit is dat het Nederlands elftal sinds gisteren verstrikt zit in een seksschandaal, dankzij de Deense krant BT. Die onthulde woensdag dat de hierboven genoemde Oranje-internationals plus Edgar Davids "zich schuldig hebben gemaakt aan nachtelijke uitspattingen" met het bekende Deense blootmodel Kira Eggers en haar strippende vriendinnen. Voor de Nederlandse Oranjekenners was dit echter geen nieuws: "Dit soort incidenten is eerder regel dan uitzondering..."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 18kb)
Blootmodel Kira zegt aan haar vermeende ontmoeting met enkele Oranje-spelers goede herinneringen te hebben. "Ik voeg ook deze avond toe aan mijn verzameling van meest persoonlijke intimiteiten."
De aangewezen spelers zelf beweren bij hoog en bij laag dat er niets is gebeurd. Goed, Patrick Kluivert heeft de dag voor de oefenwedstrijd tegen Denemarken (1-1) de Deense Zakenman Kim Laudrup gesproken, een goeie vriend. Maar deze werd niet vergezeld door Deense schonen, laat staan dat er een orgie is gevolgd. Kira Eggers (94-63-94 en schoenmaat 38) zegt het tegendeel: "Ik voeg ook deze avond toe aan mijn verzameling van meest persoonlijke intimiteiten."

En Eggers, net 27 geworden, is me er eentje. Ze is in Denemarken razend populair geworden door haar blote verschijning in de realitysoap 'Meisjes van de Stripkoning', waarin diverse stripcarrières werden gevolgd. Kira's hele hebben en houden is nu te zien op haar website ('wet and wanting, cum inside'), waarop ze vertelt dat ze alleen dr. Pepper drinkt, met een vriendin samen leeft, en heel erg begaan is met het milieu. Ook kan men zien wat ze zoal doet en waar ze allemaal is geweest. De data 10 en 11 november zijn echter blanco, het weekeinde van het betreffende oefenduel.

Stilettohakken

Maar niet wat betreft de BT. De verslaggever die de seksorgie onthulde, reisde persoonlijk af naar de suite op de elfde etage van het Marriott-Hotel in Kopenhagen, waar toeristen en gewone stervelingen niet mogen komen. Daar ontdekte hij putjes en krassen in de tafel, die hij toeschreef aan de stilettohakken van de strippende Kira en de hare en aan flesjes bier. Het nieuwe, zeer luxueuze hotel staat bekend om zijn jetsetparty's en in de stad val je over de stripbars met hun live-shows.

"Het verbaast me niets dat de heren over de schreef zijn gegaan. Het incident staat ook niet op zich en is eerder regelmaat dan uitzondering", weet Frank van den Wall Bake, marketingdeskundige en vriend van bondscoach Van Gaal. "In het trainingskamp Hoenderloo was het van hetzelfde laken een pak. Maar niet Frank hoor, ik ken De Boertjes. Ik kan me niet voorstellen dat híj erbij betrokken is geweest. Ik kan me wel voorstellen dat er meer anderen bij betrokken zijn geweest."

Poldermodel

De sponsorgoeroe weet ook waarom: "Het is typisch Nederlands, hoewel het weer typisch Nederlands is dat te zeggen, om met z'n allen over de heuvel te gaan. Ook voetballers lijden aan het poldermodel en denken ook dat ze zeggenschap moeten hebben. Dat werkt niet. Je praat hier over individuele toppers die nu eenmaal behoefte hebben aan een strakke hand. Ze krijgen enorme salarissen, waar ik geen kritiek op heb, want dat heeft de markt er blijkbaar voor over, maar dan moet je je als prof ook een beetje professioneel naar die markt gedragen. Wat niet gebeurt. Iets waar Van Gaal, met al zijn passie en bezieling, zich enorm aan geërgerd heeft."

Opmerkelijk genoeg is die Van Gaal dezelfde Van Gaal die in de Deense kranten nu wordt omschreven als een 'dictator' voor zijn jongens. "Ze werden opgesloten in de Nederlandse bossen, moesten elke dag een stropdas om en mochten hun sokken niet uitdoen", berichtte gisteren BT ietwat kort door de bocht: "Geen wonder dat de Nederlandse spelers zijn losgebroken."

Dat niet hun vrouwen maar de KNVB een onderzoek naar de Deense uitspattingen gelastte, geeft ook aan hoe het Nederlands elftal er tegenwoordig voor staat. Is seks voor een wedstrijd verboden? "Als je als voetballer denkt dat je er beter van gaat scoren, moet je het vooral niet laten, maar niet onder het toeziend oog van het hele elftal, met tal van vrouwen en veel drank", meent Van den Wall Bake. "Wat die jongens doen in hun vrije tijd, moeten ze zelf weten, maar niet aan de vooravond van een wedstrijd. Er spreekt een minachting uit naar je fans en in de voetballerij gaat het uiteindelijk om die fans."

"Het is de bondscoach die dat bepaalt", zegt Rob de Leede van de KNVB, die het schandaal ontkent en ook niet wil weten van Oranjespelers die in het verleden via regenpijpen of aan badlakens hun hotel verruilden voor de zinderende nacht.

Wijntje

"Ontbijt om negen uur. Dan trainingen, verzorgingen, rust, trainingen, eten, verzorgingen en tussen 23 en 24 uur alleen op de kamer zijn. Het kan wat verschillen. De ene bondscoach verbiedt het alcoholgebruik in een trainingskamp, de ander schenkt een wijntje bij het eten. Maar we praten hier wel over het Nederlands elftal en dat is het vlaggenschip van het Nederlandse voetbal", zegt De Leede en nee, er is nog nooit eerder onderzoek gedaan naar dit soort excessen. "Daar was tot op dit moment geen reden voor."

Aanvoerder Frank de Boer kan dat beamen en zegt over het gebeurde: "Ik heb geen wijf gezien. Dit is één grote leugen!"




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 14 december 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.