De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 13 december 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  'Oranje-spelers
oefenden met
Deens blootmodel'

   
 

AMSTERDAM - Spelers van het Nederlands elftal hebben zich aan de vooravond van de oefenwedstrijd tegen Denemarken "schuldig gemaakt aan nachtelijke uitspattingen". Dat beweren een Deens zakenman en de bekende Deense stripper alias blootmodel Kira Eggers in de Deense krant BT.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 15kb)
Kira Eggers. (Foto: NF)
Volgens BT zouden de Oranje-internationals Frank de Boer, reserve-aanvoerder Edgar Davids en Patrick Kluivert zich samen met de Deense zakenman Kim Loudrup en diverse dames tot diep in de nacht in een suite van het Mariott hotel in Kopenhagen hebben 'voorbereid' op de oefeninterland.

BT baseert het verhaal op getuigenissen van de betreffende Deense zakenman en het in Denemarken overbekende blootmodel Kira Eggers.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 11kb)
Patrick Kluivert
De KNVB zei gisteravond reeds van de geruchten op de hoogte te zijn geweest. Deze waren zo hardnekkig dat directeur Kesler intern onderzoek heeft gedaan. De staf en betrokken spelers - eentje had een afspraak met de Deense zakenman - bekennen dat de man en diverse dames aanwezig waren in de bar van het hotel.

"Echter om 23.00 uur hebben zij op het verzoek van bondscoach Louis van Gaal de bar en het hotel verlaten," aldus KNVB-directeur Henk Kesler gisteravond.

In tegenstelling tot de Deense aanwezigen is er volgens de Nederlandse betrokkenen geen sprake geweest van nachtelijke festiviteiten met dames in een door de Deen Loudrup gereserveerde suite van het hotel.

Overigens vertelde de toenmalig bondscoach Louis van Gaal aan de vooravond van de interland tegen Denemarken dat hij op een signaal wachtte van de internationals, wat hem zou doen besluiten toch door te gaan als keuzeheer van de KNVB. Hij zei later dat dergelijke signalen hem niet hadden bereikt in Kopenhagen. Tijdens de persconferentie, waarop Van Gaal zijn vertrek toelichtte, vertelde hij dat zijn ideeën betreffende de voorbereiding op interlands, niet overeen kwamen met die van diverse internationals.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 13 december 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.