De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 5 december 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  REAL ZIT OP ROZEN

Van onze Telesportredactie

   
 

MADRID - Real Madrid zit na twee wedstrijden in de tweede ronde van de Champions League al op rozen. De Koninklijke boekte een afgetekende 3-0 zege op Panathinaikos en staat al drie punten voor op de nummer twee. De overwinning viel nog bescheiden uit gezien de overmacht die de Madrilenen in het Bernabeu-stadion tentoon spreidden.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (512x394, 32kb)
Panathinaikos-speler Panagiotis Fissas probeert het schot van Real Madrid-aanvaller Luis Figo (links) te blokken. (Foto: REUTERS)
Het enige manco van Real, met Celades in plaats van de zieke Makalele, was het gebrek aan stootkracht voorin. Al moet gezegd worden dat de Grieken uiterst koel verdedigden en Raul en Morientes geen meter ruimte lieten. Veel meer pretenties toonden de Grieken niet. Doelman Casillas hoefde alleen maar terugspeelballen weg te trappen. Gezien het aantal verdedigers dat Panathinaikos achterin posteerde, probeerden Figo en Zidane het daarom maar van afstand maar zij zochten het doel te hoog.

Raul kreeg de beste kans, maar de uitblinkende doelman Nikopolidis keerde de kopbal van Raul in een reflex. Toch kreeg Real nog voor rust loon naar werken. Zidane vond met een loepzuivere pass de opgerukte middenvelder Helguera die ongedekt de bal op de borst kon aannemen en vervolgens door de benen van Nikopolidis raak schoot (1-0). Bijna had Figo, aanmerkelijk beter in vorm dan de laatste competitieduels, de voorsprong nog verder uitgebouwd, maar de Portugees knalde van grote afstand op de lat.

Na rust werkte Real zich net als in de Primera Division in de nesten door de zaken veel te laconiek aan te pakken. Dom balverlies van Celades, de zwakste schakel bij Real, leidde bijna tot de gelijkmaker. Maar Casillas wist met de kleine teen de inzet van de op snelheid gelanceerde Olisadebe nog net corner te tikken.

De Koninklijke corrigeerde op tijd. En zoals altijd trok Raul zijn ploeg over de streep. Nadat Roberto Carlos een projectiel van een voorzet had afgeleverd kopte Raul met gevaar voor eigen lijf en leden de bal in (2-0). Ruim een kwartier voor tijd deed Raul het nog eens dunnetjes over. Nikopolidis verkeek zich op een vrije trap van Figo, tikte de bal via de paal weer het veld in waarna Raul alle Griekse verdedigers te slim af was (3-0).

In groep C heeft Arsenal zich gerevancheerd voor de kansloze nederlaag die The Gunners de eerste speelronde leden bij Deportivo La Coruña. De Engelsen versloegen op Highbury Juventus met 3-1.

Het flitsend combinerende Arsenal speelde de Oude Dame voor de rust bij vlagen murw en de 2-0 stand halverwege was een juiste afspiegeling van de krachtsverhouding. Fredrik Ljungberg bracht het elftal van Arsène Wenger aan de leiding nadat Juve-keeper Gianluigi Buffon niet adequaat reageerde op een schot van Patrick Vieira. Met zijn zesde doelpunt in zeven Champions League-duels tilde Thierry Henry het verschil naar twee (2-0). Direct na rust kwamen de Italianen op goedkope wijze terug in de wedstrijd. Sol Campbell haalde een inzet van Trezeguet van de lijn maar schoot de bal via de rug van keeper Stuart Taylor binnen (2-1). Een fabelachtige actie van Dennis Bergkamp maakte aan alle onzekerheid een einde. Bergkamp speelde zich vrij en gaf Ljungberg de bal op een presenteerblaadje (3-1).

Bayer Leverkusen zorgde er in de BayArena voor dat groep C weer volledig open ligt. 'Super Depor' werd in de tweede helft teruggewezen (3-0), waardoor alle vier de clubs na twee duels drie punten hebben. Groep C: Arsenal (Eng)-Juventus (Ita) 3-1 (2-0). 21. Ljungberg 1-0, 29. Henry 2-0, 49. Taylor (eigen doelpunt), 88. Ljungberg 3-1. Scheidsrechter Melo Pereira (Por).

Bayer Leverkusen (Dui)-Deportivo La Coruña (Spa) 3-0 (0-0). 64. Zé Roberto 1-0, 67. Neuville 2-0, 79. Ballack 3-0. Scheidsrechter Vassaras (Gri).

Groep D: Real Madrid (Spa)-Panathinaikos (Gri) 3-0 (1-0). 41. Helguera 1-0, 66. Raúl 2-0, 72. Raúl 3-0. Scheidsrechter Veissiere (Fra).

Porto (Por)-Sparta Praag (Tsj) 0-1 (0-0). 75. Sionko 0-1. Scheidsrechter Levnikov (Rus).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 5 december 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.