De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 5 december 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Pijnlijke nederlaag Astronauts
   
 

AMSTERDAM - De kans dat Ricoh Astronauts de schitterende prestatie van verleden jaar, toen het de halve finales haalde van de Korac Cup, zal benaderen, is vrijwel te verwaarlozen. Na de pijnlijke 57-72 thuisnederlaag tegen het sterke Telecom Bonn zal de Amsterdamse basketbalploeg wonderen moeten verrichten om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Saporta Cup, het equivalent van de UEFA Cup bij het voetbal.

Het ene seizoen is het andere niet, zo blijkt maar weer. Waar coach Ton Boot vorig jaar gestaag kon werken aan zijn ploeg, moet hij deze jaargang telkens opnieuw beginnen. Astronauts wordt vanaf het begin geteisterd door een lawine van blessures. Eerst miste hij bijna zijn gehele luchtmacht, nu is het spelverdeler Chris McGuthrie die door een vervelende rugblessure langdurig uitgeschakeld is. Voor Boot betekent dit dat hij steeds weer nieuwe mensen moet inpassen, in plaats van door te kunnen groeien met zijn team.

Hierdoor was Astronauts gisteren geen partij voor de Duitsers, die zij in het verleden herhaaldelijk had verslagen. De vijandelijke basket leek dichtgespijkerd voor de Amsterdamse aanvallers, getuige een schotpercentage van 17 procent in de eerste helft. Joe Spinks kwam uiteindelijk wel tot 14 punten, maar daar had hij te veel schoten voor nodig. Bij Bonn liepen daarentegen enkele absolute toppers rond, zoals de Joegoslaven Nadjifeji en Zecevic, en de Amerikanen Beechum en Rencher. Deze laatste speelde zelfs nog twee seizoenen in de NBA. Zij profiteerden van de Amsterdamse onmacht en bij rust (20-44) was de wedstrijd al gelopen. Dat verschil bleef na de hervatting grotendeels gehandhaafd, tot de thuisclub in de slotfase de eindstand nog een draaglijk aanzien gaf. Astronauts moet, om zich te plaatsen voor de volgende ronde, minimaal vierde worden in de poule van zes. Gegeven de omstandigheden lijkt dit een onmogelijke opgave.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 5 december 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.