De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 30 november 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Wall Street houdt stand

Van een onzer redacteuren

   
 

NEW YORK - De Amerikaanse effectenbeurs in Wall Street heeft gisteren vrij kalm gereageerd op het nieuws over de meer dan teleurstellende cijfers over de Amerikaanse economie. De Dow Jones-index stond een uur voor sluiting zelfs op een lichte winst. De Nasdaq daarentegen moest weer enig terrein prijsgeven.

Het nieuws over de inkrimping van de Amerikaanse economie met 1,1% werd voor kennisgeving aangenomen. "Dat het met de economie slecht gaat, weten we nu wel zo langzamerhand. Dat hierdoor op de beurs niet een scherpe reactie volgt, zegt veel van de veerkracht van de beurs. Die is bijzonder groot", aldus een marktanalist.

Van veel meer invloed op de koersvorming kunnen de ontwikkelingen bij Enron zijn. Mocht die failliet gaan dan schaadt dat niet alleen de hele nutssector, ook de banken en verzekeraars zullen dan een gevoelige veer moeten laten. Maar tot nu toe lijkt er nog geen paniek.

"Het lijkt net of Harry Potter hier zijn toverstaf gebruikt", aldus Alan Ackerman van Fahnestock & Co. "De markt legt het slechte nieuws gewoon naast zich neer. De opwaartse beweging maakt de markt mogelijk klaar voor verdere koerswinsten."

Netwerksoftwarefabrikant Novell kwam donderdag nabeurs met kwartaalcijfers. Het nettoverlies steeg tot $94,5 miljoen, dat was een veelvoud van de $35 miljoen die over het fiscale vierde kwartaal van vorig jaar moest worden geïncasseerd. Chipmachinefabrikant Novellus moest fors terug op de mededeling dat voor het eerste en het tweede kwartaal met verlies rekening wordt gehouden.

In de detailhandel blijft het kommer en kwel. Home Depot heeft de prognoses voor de winstgroei in de komende drie naar beneden bijgesteld. De doe-het-zelfketen verwacht nu een winststijging van 18 à 20%, wat aanzienlijk minder is dan de 22 à 25% die aanvankelijk de beleggers werd voorgehouden.

Toch was het nog aanzienlijk meer dan de 15% waarop analisten hadden gerekend.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 30 november 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.