De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 30 november 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Moord Dordt liquidatie in
omkat-scene playstations

   
 

AMSTERDAM - Een moordende concurrentieslag in de wereld van het illegale 'omkatten' van spelletjescomputers heeft geleid tot de gruwelijke drievoudige liquidatie in Dordrecht. Dat heeft een betrouwbare bron gisteren bevestigd. Vriend Guus (35) van de doodgeschoten bejaardenverzorgster Wilma van Griensven (39), hield zich in zijn vrije tijd bezig met het ombouwen van Playstation-spelcomputers, waardoor op die apparaten ook met illegale kopieën van computergames kan worden gespeeld.

Ook de moordenaars van zijn vriendin, haar dochter Linda (16) en diens vriendje Ismael Yilmaz (16) hielden zich volgens insiders met die praktijken bezig.

Het omkatten van spelcomputers is volgens kenners een zeer winstgevende handel die al jaren aan de gang is.

De computerkrakers bieden zich zelfs met hun mobiele telefoonnummers aan in advertenties in dagbladen of computertijdschriften. Ook de zware misdaad blijkt inmiddels te zijn doorgedrongen in het circuit van de handige, bijklussende computertechneuten.

De daders zouden geen concurrentie hebben geduld en het drietal om die reden op meedogenloze wijze in hun flatwoning aan de Giessenstraat hebben doodgeschoten.

Guus en zijn stiefdochtertje Sylvia van Griensven (11) wisten aan het bloedbad te ontsnappen.

De derde hoofdverdachte, een 33-jarige Turk, werd woensdagavond gearresteerd toen deze zich vrijwillig aangaf in zijn woonplaats Schiedam.

Eerder sloeg een zwaarbewapend arrestatieteam daar de twee andere, Nederlandse, schutters (19 en 29 jaar) in de boeien. Volgens politie en justitie is de zaak nu rond en worden de schutters de komende dagen voorgeleid.

"Hun strafrechtelijke vervolging staat voor de deur", zei de Dordtse persofficier van justitie mr. A. van der Schans gisteren.

Volgens Van der Schans heeft de recherche bij het gerechtelijk laboratorium inmiddels drie vuurwapens afgeleverd die in de auto van de daders werden gevonden. Onderzocht wordt met welke wapens de dodelijke kogels zijn afgevuurd. De drie slachtoffers werden ieder met één kogel om het leven gebracht.

In totaal zitten op dit moment zes verdachten vast. Behalve de schutters gaat het om twee vrouwen van 26 en 28 jaar en een 54-jarige man, allen afkomstig uit Schiedam. Zij worden berecht wegens het 'belemmeren van het opsporingsonderzoek'.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 30 november 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.