De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 26 november 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Toevalsvoetbal levert FC Twente een punt op
   
 

AMSTERDAM - FC Twente lijkt na een matige seizoenstart op de weg terug, maar van een inhaalrace is vooralsnog geen sprake. Thuis tegen Heerenveen bleven de Tukkers op 0-0 steken. FC Twente was weliswaar nauwelijks beter dan de Friezen, maar de thuisclub morste wel een handvol kansen.

Dat FC Twente de mogelijkheden niet wist te benutten, mag niet aan de factor pech worden toegeschreven. De formatie van John van 't Schip laat namelijk te veel van het toeval afhangen. De kansen die worden gecreëerd, ontstaan vrijwel alleen vanuit opportunisme: vrije trappen, verre en hoge voorzetten of hele diepe ballen die niet eenvoudig te controleren zijn. Dan moet het ook echt meezitten wil je scoren. En als FC Twente zoals tegen Heerenveen het geluk niet heeft, dan wordt winnen een moeilijke opgave.

Eigenlijk is het wel logisch dat FC Twente voor de kortste weg naar de goal kiest nu Jack de Gier de gelederen is komen versterken. In hem heeft FC Twente een gevaarlijke spits en een aanspeelpunt. Zijn spectaculaire entree met de openingsgoal tegen FC Utrecht kreeg tegen Heerenveen geen vervolg. Tweemaal kreeg De Gier de bal panklaar voor z'n hoofd, maar het vizier stond niet scherp.

Heerenveen had het trouwens moeilijk met het stevige spel van de thuisclub. De Friezen zijn een tikje week, hoewel Foppe de Haan verbetering zag bij zijn discipelen. "De organisatie was goed en ik vond dat wij qua mentaliteit een van onze betere uitwedstrijden speelden. Desondanks ben ik blij met het resultaat want Twente was gevaarlijker en fysiek sterker", zei de coach, die wel erg veel centrale spelers heeft. Omdat FC Twente net zo'n concept hanteert, was het druk op de as van het veld.

Van 't Schip was enigszins teleurgesteld. Niet over de speelwijze, want ook hij vond dat zijn ploeg goed gegroepeerd en georganiseerd had gespeeld, wél over het feit dat

FC Twente op slechts drie zeges in deze competitie blijft staan.

"We hadden twee punten meer moeten hebben", becommentarieerde Van 't Schip. Toch was hij ook van mening dat zijn team het niet echt kon afdwingen: "Het was allemaal niet overduidelijk. De jongens hebben echter keihard gewerkt en de stijgende lijn van de laatste weken hebben we kunnen doortrekken."

FC Twente - Heerenveen 0-0 (0-0). Scheidsrechter: Van Egmond. Toeschouwers: 13.300. Gele kaart: Boschker, Van der Doelen, Pothuizen (FC Twente) en Jensen (Heerenveen).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 26 november 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.