De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 26 november 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  'Big Pete-tijd' in De Kuip
   
 

ROTTERDAM - Het is raar verdeeld in de wereld. Want als Willem II een kans had om Feyenoord in de eigen Kuip te verslaan, dan was het gistermiddag wel. De Tricolores kregen daar bij de stand van 1-1 alle gelegenheid voor. Feyenoord kroop in die fase door het oog van de naald en Willem II moest een serie missers bekopen met een 3-1 nederlaag. Deels door eigen schuld, daar trainer Hans Westerhof 'bomber' Mariano Bombarda niet durfde op te stellen. erantwoordelijk voor de hele productie van Feyenoord was opnieuw Pierre van Hooijdonk. 'Big Pete' trapte de zoveelste vrije trap van het seizoen binnen en gaf vervolgens nog tweemaal zijn visitekaartje af.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 15kb)
Het is weer feest! Pierre van Hooijdonk scoort driemaal. (Foto: MATTY VAN WIJNBERGEN)
Van de 28 doelpunten hebben Van Hooijdonk en Jon-Dahl Tomasson er inmiddels liefst 21 voor hun rekening genomen. En ja, als je de beschikking hebt over zo'n geweldig spitsenduo, dan kan ook een gehavend elftal daar garen bij spinnen. Want de waslijst aan geblesseerden groeit en groeit maar in Rotterdam. Een mannetje of vijf miste Bert van Marwijk. Dat was in de eerste helft goed te merken. Willem II domineerde zonder echt gevaarlijk te worden. De Tilburgers raakten in het verdere verloop overmoedig en kwamen uiteindelijk op de koffie.

Met dank aan Pierre van Hooijdonk natuurlijk. Hij maakte er drie en staat inmiddels bovenaan de topscorerslijst. Net zoals Feyenoord na de uitslag in de Amsterdamse ArenA dé spekkoper van dit weekeinde is. En er zit nog wel het één en ander in het vat wanneer de Rotterdammers tenminste weer eens met de vaste basis aan de gang kunnen.

"Het zou een keer lekker zijn wanneer we in de rust met 3-0 voor zouden staan. Dan kan een aantal spelers rust nemen", vertelde 'Man of the Match' Van Hooijdonk, die opnieuw voor zijn club de kastanjes uit het vuur moest slepen met een vrije trap waar hij zo langzamerhand patent op schijnt te hebben. Er stond een muur en in de persoon van Chris Janssens nog een extra keeper naast goalie Geert de Vlieger. Voor 'Big Pete' geen probleem; hij hamerde twee minuten voor rust de 1-0 binnen. Denny Landzaat maakte vlak na rust met een beauty de gelijkmaker, maar daarna was het weer Van Hooijdonk die genadeloos toesloeg en daarmee zijn totaal op elf bracht.

"Het was weer een openbreker", herinnerde Feyenoords droomspits aan de eerdere thuiswedstrijden. Steeds was het de lange man uit Steenbergen die de score moest openbreken. Ook hij vond dat Feyenoord na de gelijkmaker van Willem II gezwijnd had met droomkansen voor opnieuw Landzaat en een knal tegen de lat van Shoukov. "Maar als je een topclub bent", lachte Van Hooijdonk, "dan hoort er ook geluk aan te pas te komen. En daar hadden we vandaag beslist niet over te klagen."

De weg naar de landstitel is nog lang en zal nog wel vol zitten met valkuilen. Niet goed spelen, maar wel drie punten rijker. Dat is ook een kunst. "We zijn weer een klein stapje dichter bij het kampioenschap gekomen", vervolgde Van Hooijdonk, die het trouwens volledig oneens is met de stelling dat als je Van Hooijdonk haalt, je automatisch de topscorer van Nederland in huis hebt. "Dat hoop ik wel te worden, maar de spitsen van Ajax en PSV krijgen meer kansen om te scoren dan ik. Maar goed, ze tellen gelukkig wel. En vergeet Jon-Dahl niet. Samen hebben we er nu 21 gemaakt."

Westerhof had er danig de pest in. "Want", stelde hij na afloop, "het was een heel rare wedstrijd. De balans vond ik niet conform de wedstrijd in ons voordeel uitslaan." Dat was misschien wel zo, maar het was ook een beetje eigen schuld dikke bult. Want als je Bombarda op de bank houdt, dan weet je dat scoren - ook al was Feyenoord niet op oorlogssterkte - problematisch wordt.

Collega Bert van Marwijk vond ook dat Feyenoord door het oog van de naald was gekropen. "Dat kwam ook, omdat de ploeg er doorheen zit. Al die wedstrijden hebben erg veel kracht gekost. Ik wist dat het vandaag lastig zou worden. Ik hoop nu maar dat veel spelers herstellen van alle inspanningen. Maar al met al doen we het zo slecht nog niet."

Dat kun je wel stellen. Met een hele rits aan invallers staat zijn ploeg bovenaan. Al te hoog van de toren blazen mag men in Rotterdam evenwel niet. Ook vorig seizoen leek Feyenoord op te stomen naar de titel, maar verloor het na de winterstop zienderogen terrein door allerlei affaires. Maar toen had men geen Van Hooijdonk. Nu is het 'Big Pete' die de klok slaat en Feyenoord doet daar zijn voordeel mee.

Feyenoord-Willem II 3-1 (1-0). 43. Van Hooijdonk 1-0; 56. Landzaat 1-1; 67. en 75. Van Hooijdonk 2-1 en 3-1. Scheidsrechter: Wegereef. Toeschouwers: 39.700. Gele kaart: Van Nieuwstadt, Mariana, Mathijsen, Jaliens (allen Willem II).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 26 november 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.