De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 14 november 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Bouwadviesbureau ontkent
aantijgingen Piet Zoomers

   
 

LEUVENHEM/WILP - De geruchtenstroom rondom de bedrijfsvoering van Piet Zoomers heeft een climax bereikt nu het bouwkostenadviesbureau Fokkens in Leuvenheim alle beschuldigingen over budgetoverschrijdingen van de hand wijst.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x282, 15kb)
"Bouw ModeMall uitgelopen op een persoonlijk drama" <\N\N (Foto: Martin Hollering)
Piet Zoomers meldde afgelopen maandag in deze krant dat hij in financiële moeilijkheden was gekomen door toedoen van het Leuvenheimse bouwkostenadviesbureau. Het bureau zou de begroting met 60% hebben overschreden. Een dag na de opening van de eerste Nederlandse ModeMall kreeg Zoomers de rekening van 16 miljoen gulden gepresenteerd.

Volgens Eddie Vels, hoofd bouwmanagement van het bouwadviesbureau Fokkens, verdoezelt Piet Zoomers zelf de feiten. Hij betreurt de gang van zaken. "In tegenstelling tot wat Zoomers beweert, hebben we nooit een budget van 10 miljoen voorgelegd gekregen." Intussen is de bouw van de ModeMall volgens Vels uitgelopen op een groot persoonlijk drama. Zo overleed directeur/eigenaar Jan Mulder van het bouwkostenadviesbureau enkele maanden geleden aan een hartstilstand.

De relatie met Piet Zoomers verliep moeizaam. Alles moest mooi en groots worden. "We hebben de familie Zoomers herhaaldelijk gewaarschuwd dat het niet goed zou gaan. De kosten vlogen de pan uit", vertelt Vels. "Er was geen span of controle meer."

Volgens het bouwkostenadviesbureau had Piet Zoomers nooit een budget afgegeven. "Zoomers spreekt van tien miljoen gulden, wij weten van niets", aldus Vels. De regie was volgens hem helemaal zoek.

De bouw van de ModeMall is enige jaren vertraagd geweest omdat de bestemmingsplannen niet goedgekeurd werden. Er moest uiteindelijk volgens Vels een compleet nieuwe vestiging komen. Prijsonderhandelen en bouwen ging samen op. Ook de bouw van het distributiecentrum aan de A-1 was volgens Vels onverantwoordelijk. "Ook daar hebben wij onze vraagtekens bij geplaatst. Je bouwt een distributiehal louter en alleen voor de logistiek. Somber en efficient. Maar Zoomers wilde daar ook een paleis van maken."

Jan Plasman, een persoonlijke vriend van de overleden directeur bevestigt het verhaal van het bouwkostenadviesbueau. "Toen Bas Zoomers de touwtjes in handen kreeg vanwege de gezondheidstoestand van zijn vader, liep het allemaal gierend uit de hand. Bas nam nergens genoegen mee. Op een gegeven ogenblik moesten de nieuwe plavuizen vervangen worden door granieten. En zo ging het maar door." Volgens Plasman wist Piet Zoomers niet wat er allemaal in Wilp gebeurde.

Piet Zoomers vindt de aantijgingen van het bouwadviesbureau verwerpelijk. "Mijn zoon Bas is niet eindverantwoordelijk voor Wilp. Hij zit in de directie, maar ik ben degene die uiteindelijk alle beslissingen neemt." Zoomers houdt voet bij stuk en claimt nog steeds enkele tonnen schadevergoeding. "Door dit adviesbureau ben ik in de problemen geraakt."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 14 november 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.