De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 13 november 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Nummerdor onverwacht koploper in Italië

Van onze volleybalmedewerker

   
 

AMSTERDAM - Volleybalinternational Reinder Nummerdor beleeft momenteel hoogtijdagen. De Elburger staat met zijn club, de eeuwige middenmoter Montichiari, trots bovenaan in de Italiaanse competitie. Alle kenners van de sterkste volleybalcompetitie ter wereld staan hiervan versteld. "We leven op een roze wolk", zegt Nummerdor zelf.

De aanvoerder van het nationaal team is voor een weekje terug in Nederland. Deze korte vakantie heeft hij te danken aan de Wereldvolleybalbond, die deze maand in Japan de strijd om de zogenaamde World Cup organiseert. Bij dit commerciële toptoernooitje zijn alleen de continentale kampioenen welkom en is Oranje dus niet van de partij. Maar omdat bijna alle spelers van Europees kampioen Joegoslavië in Italië hun geld verdienen, ligt de competitie aldaar een paar weken stil.

Na tien speelronden in dat volleybalcircus is Montichiari dus de onverwachte koploper. Slechts één keer ging de ploeg van Nummerdor onderuit. "Voorafgaand aan de competitie werden we nog bestempeld als een zwakke middenmoter", vertelt de 25-jarige international. "Maar ja, als je mij toen had gezegd dat we er nu zo voor zouden staan, had ik je ook voor gek verklaard."

Het onverwachte succes heeft volgens Nummerdor te maken met een paar simpele principes. "We zijn een hecht collectief en beschikken over een brede selectie. Bovendien weten we onze tegenstanders goed te analyseren. Met een tactische service en een goed georganiseerd blok scoren we veel. Dat is dus ook een compliment voor onze trainer Zanini. Hij staat in Italië nu dus ook volop in de belangstelling."

"Er wordt ook veel geschreven over ons jeugdig enthousiasme", vervolgt Nummerdor, "Opvallend genoeg zijn we de jongste ploeg van de competitie. Ik heb de indruk dat enkele oudere spelers bij de topteams een beetje op hun retour zijn. Maar misschien zijn ze straks bij de play-offs weer op hun best. Wij beseffen natuurlijk ook wel dat dit nog maar het begin is en dat alles tijdens de play-offs weer opnieuw begint. Maar ondertussen barsten we van het zelfvertrouwen en genieten we van iedere wedstrijd. Dit smaakt naar meer en we breken allerlei clubrecords. Er zitten nu bijna 3000 mensen op de tribune en dat waren er in het begin maar 500."

Nummerdor kan ook tevreden zijn over zijn eigen spel. "Ik heb bij de club meer een dienende rol dan in de nationale ploeg. Maar zonder uitblinker te zijn, sta ik gewoon degelijk te spelen. Spelverdeler Bellini staat er tegenwoordig vaak naast en dan ben ik aanvoerder. Dat geeft wel aan dat de trainer het volste vertrouwen in me heeft."

De allrounder uit Elburg viel onlangs nog meer erkenning ten deel. Nummerdor is uitgenodigd voor de jaarlijkse showwedstrijd tussen het Italiaanse team en de selectie van de beste buitenlanders in de A-1. Nummerdor zal tijdens dat duel aan de zijde van landgenoot Bas van de Goor optreden. "Dan heb ik ook de kans om eens met Bas bij te praten over het Nederlands team", zegt Nummerdor. "Tijdens het WK zitten we in een zware poule en een speler van zijn kaliber kunnen we er goed bij gebruiken. Maar ik heb nog geen idee hoe hij er zelf over denkt."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 13 november 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.