De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 13 november 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Dordrecht'90 onverwacht op prijskoers
   
 

Dordrecht'90 heeft overigens niet te klagen over de seizoensindeling. De ploeg trof in de eerste periode - die met een voorlaatste plaats werd afgesloten - Onverwacht heeft Dordrecht'90 zich opgeworpen als een serieuze kandidaat voor de tweede-periodetitel in de Gouden Gids Divisie. Na een uiterst rumoerige zomer en een teleurstellende seizoenstart liggen trainer Harry van den Ham en zijn elftal op prijskoers. De uitgangspositie van BVO Emmen is weliswaar beter, maar het programma van die ploeg is beduidend zwaarder dan dat van Dordrecht'90.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 16kb)
Mark de Vries (r) omspeelt Cerezo Fung a Wing. (Foto: foto Cor Vos)
"Natuurlijk zijn we afhankelijk van Emmen, dat nog alles heeft gewonnen. Maar die ploeg moet nog tegen Excelsior en FC Zwolle en wij verwachten niet dat zij uit die twee wedstrijden zes punten halen", weet spits Mark de Vries.

De laatste drie duels in deze periode treft Dordrecht'90 in VVV (uit), Go Ahead Eagles en Helmond Sport (allebei thuis) tegenstanders die lager op de ranglijst staan. "We hebben het nu al zover geschopt. Het zou zonde zijn om het nog te laten lopen", beseft De Vries, die dit seizoen al acht keer doel trof en daarmee clubtopscorer is.

"Dit is een perfect scenario voor Dordrecht'90", vindt trainer Van den Ham. "We mogen nu niet verslappen, we moeten uitstralen dat wij die tweede periode gaan winnen."

de top-zes, terwijl in de lopende periode het op de achtste plaats bivakkerende FC Volendam (1-0 zege voor Dordt'90) de hoogst geklasseerde tegenstander is.

Niettemin zou het behalen van een periodetitel een knappe prestatie zijn van Van den Ham en zijn spelers, want aan de Krommedijk is het momenteel betaald voetbal op zijn smalst. De Utrechtse trainer heeft de beschikking over slechts dertien volwaardige eerste-divisiespelers, van wie er twee door ernstige blessures langdurig zijn uitgeschakeld. Verder heeft Van den Ham de beschikking over drie jonge spelers, die al wel eens aan het grote werk hebben geroken en een vijftal jongens dat nog zo groen als gras is.

Afgelopen zomer vertrokken drie basisspelers en de hooggewaardeerde twaalfde man Nico Jalink. Daartegenover stond slechts de komst van Ab Persijn en Fernando Pascale, die onfortuinlijk genoeg meteen zijn kruisbanden afscheurde. Het gevolg: een gigantische onderbezetting. "Dit is natuurlijk geen ideale situatie. Maar de groep is hierdoor alleen maar meer naar elkaar toegegroeid. We hebben er met zijn allen de schouders onder gezet", aldus De Vries.

Deze week geeft het Dordrecht'90-bestuur groen licht voor het aantrekken van een extra aanvaller. Trainer Van den Ham, technisch manager Marco Boogers en bestuurslid Bert Zwanenburg hebben de afgelopen tijd rondgekeken om binnen de marges van het beperkte budget de selectie toch uit te kunnen breiden.

Dit drietal dat de afgelopen jaren heeft getekend voor het technische beleid van Dordrecht'90 werd afgelopen zomer geschoffeerd door de eigengereide voorzitter Frans Derks. De door alle partijen gewenste contractverlenging van Van den Ham kwam er pas na talloze verwikkelingen, Derks beledigde Boogers achter zijn rug om wat een enorme heisa tot gevolg had en de door Van den Ham en Boogers gewaardeerde Zwanenburg moest de portefeuille technische zaken inleveren.

Een periodetitel zou voor alle drie een enorme opsteker zijn; al moet niet worden uitgesloten dat als het zover komt, Derks - die niet meer wordt gepruimd door het Dordtse publiek - zich nadrukkelijk zal manifesteren. Ook al heeft hij daar gezien zijn bedenkelijke optreden van afgelopen zomer totaal geen recht toe.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 13 november 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.