De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 10 november 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Oranje trekt aan
het langste eind

Van onze honkbalmedewerker

   
 

TAIPEI - Het Nederlands honkbalteam heeft gisteren de tweede overwinning op het wereldkampioenschap geboekt door Filippijnen met 6-0 terug te wijzen. De zes punten staken schril af bij de onverwacht ruime 0-18 zege op Rusland de dag ervoor en de twee ruime nederlagen die Filippijnen tegen respectievelijk Japan (21-0) en Cuba (0-17) moest slikken.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 21kb)
Oranje- international Hensley Meulens bereidt zich voor op zijn slagbeurt.
Filippijnen had zich aanvankelijk niet eens geplaatst voor het WK in Taiwan. Tijdens de Aziatische Spelen eindigde Filippijnen achter China, dat zich wel kwalificeerde, maar om politieke redenen afzag van deelname op het buureiland. Filippijnen werd vervolgens gevraagd de plaats van China in te nemen. En dat leverde Nederland meer moeite op dan verwacht. Oranje kon geen afstand nemen van Filippijnen en moest zelfs ervaren dat het na vier innings minder honkslagen had dan de tegenstander.

Op dat moment had Filippijnen twee honkslagen, terwijl bij Nederland alleen Percy Isenia in de tweede slagbeurt een hit had laten noteren. De twee Filippijnse honkslagen waren overigens de enige die werper Erik Remmerswaal in acht innings zou toestaan. Geen moment kwam hij verder in de problemen, waardoor de voorsprong bleef. Oranje was in de eerste slagbeurt namelijk al goedkoop aan het eerste punt gekomen.

Openingsslagman Ralph Milliard werd toen geraakt door de allereerste worp van werper Joey Guerrero, die met zijn controle zou blijven sukkelen. Guerrero gooide zesmaal vier wijd, tweemaal geraakt werper en een wilde worp. Als honkloper stal Milliard vervolgens het tweede en derde honk om vervolgens op een wilde worp te scoren. Ook in de vijfde inning werd Milliard geraakt, stal opnieuw twee honken en scoorde toen het derde punt op een grondbal.

Een veldfout had in de tweede inning al het tweede punt opgeleverd. Drie honkslagen van Percy Isenia en Harvey Monte hielpen uiteindelijk mee aan de totstandkoming van nog eens twee Nederlandse runs, waardoor Oranje met 6-0 won. Toch was die zege een matig resultaat, daar was ook bondscoach Robert Eenhoorn het over eens. ,,Zij hebben meer bereikt dan wij in deze wedstrijd", zei hij na afloop veelbetekenend.

De belangrijkste beslissing die gisteren viel, was er een op bestuurlijk niveau. De Executive Committee van de wereldhonkbalbond (IBAF) stelde namelijk vast hoe het deelnemersveld van het olympisch honkbaltoernooi van 2004 in Athene er gaat uitzien. Net als in Sydney zullen acht landen aan het evenement deelnemen. Een voorstel uit te breiden naar twaalf landen werd onlangs verworpen. Naast gastland Griekenland zullen uit zowel Azië, Amerika (Noord-, Midden-, Zuid-) en Europa twee deelnemers komen.

De achtste deelnemer komt uit de regio Afrika/Oceanië. Met de toekenning van twee Europese deelnemers, naast Griekenland, is deelname aan de Spelen voor Nederland een stuk dichterbij gekomen. Het Europees kampioenschap van 2003 in Athene zal fungeren als kwalificatietoernooi. Tijdens het EK afgelopen zomer pakte Oranje de titel ten koste van Rusland, dat Italië in de voorronde uitschakelde.

Taipei. WK.Groep A: Frankrijk - Dominicaanse Republiek 1-3, Zuid-Afrika - Italië 2-11, Zuid-Korea - Verenigde Staten 0-11, Nicaragua - Taiwan 2-4. Stand: 1. Taiwan 3-6, 2. Dom. Republiek 3-6, 3. Verenigde Staten 3-4, 4. Zuid-Korea 3-4, 5. Italië 3-2, 6. Nicaragua 3-2, 7. Frankrijk 3-0, 8. Zuid-Afrika 3-0.

Groep B: Nederland - Filipijnen 6-0, Rusland - Japan 0-12, Panama - Canada 3-2, Australië - Cuba 5-9.

Stand: 1. Cuba 3-6, 2. Japan 3-6, 3. Australië 3-4, 4. Nederland 3-4, 5. Panama 3-4, 6. Canada 3-0, 7. Filipijnen 3-0, 8. Rusland 3-0.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 10 november 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.