De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 5 november 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  NEC blijft nuchter na goede reeks
   
 

AMSTERDAM - NEC is van de negende naar de zesde plaats opgeklommen. Dankzij de zege van 1-0 tegen AZ vergaarde de ploeg van trainer Johan Neeskens, heel stilletjes, tien punten uit de laatste vier wedstrijden. ,,Een heel goede serie, maar we blijven met beide benen op de grond'', reageerde Neeskens als altijd nuchter op de toch opmerkelijke opmars van de Nijmegenaren.

NEC beheerste grotendeels het duel met AZ, maar andermaal kwam het veel te moeizaam tot scoren. ,,We hebben een duidelijk probleem met afmaken'', erkende Neeskens, die hoopt over uiterlijk drie weken weer eens over Gorgi Hristov te kunnen beschikken.

Tegen AZ faalden de beide spitsen Zico Tumba en Stefan Jansen. Een verdediger moest te hulp schieten om tenminste een van de vele kansen te benutten. ,,We kregen op een heel knullige manier die goal tegen. En nota bene van een rechtsback'', schamperde de verliezende trainer Henk van Stee.

In de 55ste minuut slingerde Resit Schuurman zich even gelukkig als behendig door het centrum van de Alkmaarse defensie (1-0). ,,Ik wilde eerst de bal afgeven. Maar ik besloot maar door te lopen'', glunderde Schuurman. Van origine een middenvelder, maar door NEC bij Go Ahead Eagles weggehaald voor de positie van rechtsachter. ,,Daar laat ik hem staan. Hij ontwikkelt zich de laatste weken goed'', loofde Neeskens zijn jeugdige matchwinnaar.

NEC wankelde alleen gedurende de laatste twintig minuten. In de 70e minuut deelde Ervin Lee een kopstoot uit en raakte vol de onlangs gebroken neus van Patrick Ax. Na de rode kaart voor de verdediger maakte AZ met tien man ineens gepassioneerd jacht op de gelijkmaker. ,,Tot mijn verbazing toonde mijn ploeg toen wel de mentale weerbaarheid die ik graag wil zien'', verklaarde Van Stee, overigens zelf verantwoordelijk voor de wisselvallige instelling van het tegenvallende AZ.

NEC - AZ 1-0 (0-0).

55. Schuurman 1-0. Scheidsrechter: De Graaf. Toeschouwers: 9000. Rode kaart: 71. Lee (AZ). Gele kaart: Wisgerhof (NEC), Buskermolen en Wijker (AZ).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 5 november 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.