De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 31 oktober 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Vurig pleidooi Blair
voor morele steun

Van onze correspondent

   
 

LONDEN - Het aantal Britten dat de militaire acties in Afghanistan steunt, daalt sterk. Vandaar dat premier Tony Blair gisteren zijn landgenoten heeft gewaarschuwd niet te vergeten waarom de strijd tegen het terrorisme wordt gevoerd. "Wat dacht u toen u de vliegtuigen tegen de Twin Towers zag vliegen? Vergeet niet de moeders die hun kinderen per mobiel belden dat zij zouden sterven", aldus Blair.

Hij stelde dat het al-Qaeda netwerk van Osama bin Laden opnieuw zal toeslaan als het niet wordt opgerold. Blair wees er in een toespraak in het parlement van Wales opnieuw op dat er een stroom van bewijzen is voor de betrokkenheid van Bin Laden bij de aanslagen van 11 september in de VS. Hij deed zijn uitspraken vanwege de afnemende steun voor de oorlog in Afghanistan. In twee weken daalde deze in Groot-Brittannië van 74 naar 62 procent. Een meerderheid van 54 procent wil uit sympathie met de burgerslachtoffers zelfs een pauze in de bombardementen.

Falen

"Ze hopen maar één ding", zei de premier over de tegenstanders in Afghanistan. "Dat we de morele gesteldheid of wil of moed ontberen om tegen hen te vechten; dat we de oorlog beginnen maar niet afmaken; dat we beginnen en vervolgens falen; dat we de moed verliezen als de eerste tegenslagen zich voordoen. Maar ze hebben het mis."

Zowel de Britse regering als de oppositie vindt het onacceptabel dat moslim-landgenoten de wapens opnemen tegen Britse militairen. De voormalige schaduwminister Anne Widdecombe van de Conservatieven wil zelfs dat dergelijke moslimjongeren bij terugkeer wegens hoogverraad worden opgehangen. De regering wil zover niet gaan. Een woordvoerder wijst erop dat de maximumstraf op hoogverraad drie jaar geleden is omgezet in levenslang




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 31 oktober 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.