De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 25 oktober 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Iedereen hield
van Eddy Vyent

   
 

AMSTERDAM - Een ruzie over het oneigenlijk gebruik van parkeerplaatsen heeft geleid tot de dood van Eddy Vyent, afgelopen maandag in de Govert Flinckstraat. De bewoners van de straat zijn, twee dagen nadat daar Ed Vyent werd doodgestoken, nog steeds van slag. Want iedereen hield van 'Eddy Love', zoals de sympathieke ex-profvoetballer in de Albert Cuyp-buurt werd genoemd. "Altijd vriendelijk, altijd groeten", memoreert een vrouw die Vyent dagelijks met zijn Dobermann zag langskomen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 17kb)
Eddy Vyent.
Daniël N., die inmiddels bekend heeft Vyent te hebben neergestoken, woonde maar enkele deuren verder. "Met zijn moeder, een broer en een zus", wijst een buurtbewoonster. "Het was een agressief rotjong dat altijd ruzie zocht." De familie woonde er al zo'n vijftien jaar zo vertellen buren en zorgde vaak voor problemen. "Ik heb ook wel eens klappen van hem gehad en als je met een hond langs hun huis liep, begon hij je voor alles en nog wat uit te maken", vertelt een omstander, terwijl er mismoedig sigaretten worden uitgedeeld.

De tragische dood van Vyent kwam voort uit langslepende irritaties over het feit dat de buurjongens de parkeerplaats voor hun huis, die eerder aan hun invalide vader toebehoorde, na de scheiding van hun ouders gebruikten om hun brommers neer te zetten. "Toen daar maandag een vrachtwagen wilde parkeren, is Ed de brommers gaan verplaatsen, waarop er een ruzie ontstond. Twee agenten hebben dat toen gesust, maar later zijn de jongens verhaal komen halen", vat een buurvrouw de oorzaak van de steekpartij samen.

"Later stonden ze ineens onder het raam van Ed en riepen hem toen naar beneden. Hij vroeg nog 'weten jullie dat zeker?', is toch naar beneden gegaan en toen hebben ze hem gepakt", vervolgt ze, terwijl er steeds meer verbijsterde buurtbewoners bij komen staan. "Kijk, daar staat z'n motor nog", wijst iemand. Op de motor, die schuin voor Vyents huis staat, is een bloem door het stuur geschoven.

Voor de deur van nummer 92c, waar Vyent wonen, stapelen de boeketten en briefjes zich op. Ook branden er kaarsjes. Eventjes ontstaat er ophef, als de vader van de dader, die al een tijdje ergens anders woont, voor de deur van het slachtoffer stopt. Hij legt een bos bloemen neer en een kaartje: "Sorry. De vader van de dader", met daarbij zijn 06 nummer. "Dapper", zo vindt de buurt, die de man snel ziet wegstuiven in zijn witte Toyota.

De bewoners van de Govert Flinckstraat zijn het er over eens dat de gebeurtenis ook tragisch is voor de moeder van de dader. "Maar Elly had hem natuurlijk wel moeten tegenhouden, toen hij met een knuppel en al richting Eddy ging", klinkt het beslist. Gisteren is Elly, met haar dochter van negen, spoorslags vertrokken naar familie. "Ze kunnen beter niet meer terugkomen", voorspelt een goede vriend en voetbalmaat van 'Eddy Love' beslist, die maandag nog een steen door de ruit van de familie had willen werpen.

In café Pico, waar Vyent voor de ogen van zijn vriendin zijn laatste adem uitblies, weet de barvrouw te vertellen dat de begrafenis maandag op Westgaarde plaatsvinden. "Het zal druk worden", voegt ze er aan toe. Ook voor Pico, stamkroeg van Vyent en zijn vele vrienden, liggen bloemen: "Eddy Love, we missen je."
 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 25 oktober 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.