De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 19 oktober 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Dolf Jansen haas voor Wijenberg
   
 

AMSTERDAM - Hij is niet de snelste, maar wel de bekendste Nederlandse atleet die morgen om 11.00 uur uit het Olympisch Stadion vertrekt voor de 26ste editie van de Delta Lloyd Amsterdam Marathon. Cabaretier Dolf Jansen zal als 'haas' fungeren voor Nadja Wijenberg. De tot Nederlandse genaturaliseerde Russin aast op het inmiddels veertien jaar oude Nederlandse record van Carla Beurskens (2.26,34 uur). Het is de bedoeling dat Jansen, die afgelopen jaar in Rotterdam zijn eigen persoonlijke record aanscherpte tot 2.30,01 uur, tot het dertig-kilometerpunt Wijenberg zal ondersteunen. Overigens heeft de organisatie een bonus van 50.000 gulden op verbetering van het Nederlands record gezet.

Bij de mannen zal de eerste kopgroep, die gebouwd is rond de Keniaan Josphat Kiprono, vertrekken op een doorkomst van 1,04 uur halverwege. De bedoeling is een eindtijd van 2,07 uur. Het gewijzigde parcours lijkt veel op dat van de Olympische Spelen van 1928. In totaal verschijnen er circa achtduizend atleten aan de start, van wie er 3500 voor de hele marathon hebben gekozen. Opvallend is het grote percentage buitenlanders (1800). Velen hebben na de aanslagen in de VS hun deelname aan de marathons van Chicago en New York geschrapt om vervolgens in Amsterdam een goed alternatief te vinden.

Tien hardlopers willen in Amsterdam laten zien dat het lopen van een marathon voor mensen met een pacemaker geen probleem is. Volgens de hartpatiënten hoeft een pacemaker op geen enkele wijze een handicap te zijn voor intensieve sportbeoefening. Het initiatief is afkomstig van drie leden van de werkgroep cardiologie en sport van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 19 oktober 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.