De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 19 oktober 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Erik Dekker schrijft wielergeschiedenis

Van onze speciale verslaggever

   
 

MILAAN - In het Italiaanse Bergamo gaat Erik Dekker vanmiddag na de Ronde van Lombardije opnieuw wielergeschiedenis schrijven. Nog nooit won een Nederlandse coureur de Wereldbeker. In deze slopende cyclus kwam de vedette van de Rabobank als de allersterkste naar voren. Met een tweede plaats in de Ronde van Vlaanderen en de overwinning in de Amstel Gold Race legde Dekker in het voorjaar de basis voor deze historische prestatie. Na de Tour de France consolideerde hij zijn leiderstrui, die steeds vaster om zijn schouders ging zitten.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x282, 16kb)
Erik Dekker. (Foto: REUTERS)
In het bijzijn van vrouw en kinderen, zijn ploeggenoten en een aantal relaties wordt er vanmiddag in Bergamo met behulp van een paar flessen champagne een bescheiden feestje gevierd. Gezien de solide samenstelling van de ploeg lijkt ook de eerste plaats in het ploegenklassement een formaliteit, terwijl kopman Michael Boogerd al vaker heeft geschitterd in de Giro di Lombardia.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (350x308, 31kb)

Erik Dekker: "Na het wereldkampioenschap is de Wereldbeker de belangrijkste prijs die ik kan winnen. De Nederlandse wielersport heeft vele grote namen voortgebracht, maar ik ben de eerste die de Wereldbeker wint. Vorig jaar won ik drie ritten in deTour de France en beleefde ik het seizoen als een droom. Van de winter heb ik aangegeven dat ik het hele jaar voorin zou willen rijden. Dat is uitstekend gelukt. Het houdt niet op."

Zaterdagavond vliegt Dekker met de Wereldbeker terug naar huis. Morgen rijdt hij met bijna alle Nederlandse beroepsrenners de Benefiet Profronde van Volendam. Deze wedstrijd, waarvan de opbrengst bestemd is voor de slachtoffers van de vuurwerkramp, start om 14.30 uur. Het programma begint om 13.00 uur met een Dernyrace voor oud-beroepsrenners. Dekker: "Net zoals al mijn collega's heb ik er geen seconde over getwijfeld om af te zeggen. Ik vind dit een uitstekend initiatief, waaraan ik graag wil bijdragen."

Selectie Rabobank: Boogerd, Dekker, Den Bakker, Lotz, Beat Zberg, Verheyen en Wauters.

De Wit-Russische wielrenster Zinaida Stahoerskaja is door haar nationale wielerbond voor vier maanden geschorst wegens dopegebruik. Bij een controle tijdens de ronde van Italië, die ze in juni op haar naam schreef, werden verboden middelen aangetroffen. Stahoerskaja mocht dit jaar naar aanleiding van haar positieve plas haar wereldtitel op de weg niet verdedigen. De renster beweert dat ze laxeermiddelen heeft genomen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 19 oktober 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.