De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 16 oktober 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  VS wacht op cijfers

Van een onzer verslaggevers

   
 

NEW YORK - De komst van kwartaalcijfers in de komende dagen maakte beleggers op Wall Street gisteren weer wat zenuwachtig, na een week van aanhoudend groeiende koersen. Bij een afwachtende houding van de markt daalden de belangrijkste indexen direct na opening. In de loop van de middag kwam echter herstel. De Dow sloot zelfs met een lichte winst van 3,46 punten op 9347,62. Nasdaq verloor bijna een half procent, ofwel 7,10 punten, op 1696,30.

Beleggers wachten met spanning op de vooruitzichten van bedrijven voor het eerste kwartaal van 2003. De komende twee weken zullen veel bedrijven kwartaalcijfers bekendmaken.

De magere resultaten die verwacht worden in het derde en vierde kwartaal zijn echter al grotendeels verwerkt in de huidige koersen. Vandaar de grote belangstelling voor ieder signaal over het nieuwe boekjaar, wanneer de economie naar verwachting voor het eerst positief zal reageren op de afgekondigde economische en fiscale stimuleringsmaatregelen.

Terwijl in Nederland de financiële waarden onder vuur lagen door de onverwacht grote verzekeringsschade van ING in de VS, zat het de banken en verzekeraars in de VS juist mee. Zo maakte Bank of America kwartaalcijfers bekend die hoger dan verwacht uitpakten. De koers van de bank kon hierdoor $2,54 aangroeien tot $55,55. Sommige verzekeraars doen het tegen de verwachting in uitstekend sinds de aanslagen. Chubb, de zevende verzekeraar van de VS verwacht een schade van $600 miljoen dollar, maar won sinds 11 september 13% aan beurswaarde.

De semiconductor-branche had het gisteren zwaar te verduren nadat zakenbank JP Morgan haar advies voor een groot aantal producenten van communicatie-chips naar beneden bijstelde. Hierdoor sprongen de koersen van een groot aantal betrokken bedrijven met dubbele getallen in het rood. Zo moest bijvoorbeeld Applied Micro Circuits $1,47 achteruit naar $11,63, Vitesse Semi leverde $1,17 in op $10,18 en PMC-Sierra zakte $2,25 terug naar $16,55.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 16 oktober 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.