De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 16 oktober 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Paul de Leeuw heeft een baby
   
 

ROTTERDAM - Paul de Leeuw en zijn man Stephan Nugter zijn zondag uit de Verenigde Staten teruggekeerd met het door hen geadopteerde jongetje Kas. Dat heeft het management van de musical Foxtrot, waarin De Leeuw speelt, gisteren laten weten.

Het zoontje van Paul de Leeuw en zijn man heet voluit Kas Marquise Franciscus de Leeuw en is op 29 september van dit jaar in Pennsylvania geboren. Door de adoptieprocedure was de musical tijdelijk stilgelegd.

Andere wegen

Hoewel gezamenlijke adoptie van buitenlandse kinderen door getrouwde homostellen niet mogelijk is, bestaan er ook nog andere wegen om officieel te adopteren. Volgens het management van De Leeuw, dat niet inhoudelijk op deze ,,privé-zaak'' wil ingaan, ,,is alles volgens de regels gegaan''.

Sinds 1 oktober 1998 is één-ouderadoptie mogelijk. Dat betekent dat geen gezamenlijke adoptie plaatsvindt, maar dat één persoon adopteert, waarbij het niet uitmaakt of die gehuwd is of niet.

Het kind krijgt dan bijvoorbeeld de naam en erfenis van die ene persoon. Adoptie is in die situatie toegestaan bij buitenlandse kinderen, mits hun land is aangesloten bij het Haagse adoptieverdrag.

Bij dat verdrag zitten meer dan zestig landen. Adoptie moet hier altijd via de officiële instanties lopen, wat is bedoeld om zogeheten 'zelfdoeners' uit te sluiten en om kinderhandel tegen te gaan. Overigens wordt elke adoptie dan nog getoetst door de rechters, in het land van herkomst en in het land waar het kind naartoe gaat.

De VS zijn niet bij dit verdrag aangesloten. Maar ook dan is adoptie mogelijk. Mensen moeten dit vaak dan wel grotendeels zelf regelen. Uiteindelijk moet de toestemming toch altijd via de rechters lopen. Waarschijnlijk heeft De Leeuw, die niet voor commentaar bereikbaar was, deze weg bewandeld. (ANP)

• Paul de Leeuw



 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 16 oktober 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.