De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 6 oktober 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  New York licht hoger
   
 

NEW YORK - Aandelenkoersen in de Verenigde Staten konden gisteren wat terrein winnen nadat president Bush het Congres had opgeroepen vaart te maken met de invoering van belastingverlagingen ter waarde van $60 miljard om de economie een impuls te geven. Hij deed dat in een rechtstreekse televisie-uitzending.

Volgens de president zouden zowel particulieren als bedrijven moeten profiteren van de belastingvermindering. Eerder aangekondigde belastingverlagingen zouden versneld moeten worden doorgevoerd.

Voor de toespraak van Bush noteerden de belangrijkste Amerikaanse beurs-indices iets lager. De Dow Jones-index sloot uiteindelijk op 9119,77 punten. Dat is 0,7% hoger dan het slot van donderdag. De technologiegedreven Nasdaq-index wist er een half procent bij te sprokkelen op 1605,30 punten.

Sun Microsystems was een van de meest verhandelde aandelen. De producent van computerservers verwacht in het vorige week afgesloten kwartaal een verlies van $0,05 tot $0,07 per aandeel te lijden. De beurskoers van Sun Microsystems steeg echter met 6,3% naar $9,87. Het aandeel Advanced Micro Devices moest 4,4% prijsgeven op $8,60. De omzet van de chipproducent in het afgelopen kwartaal viel met 22% terug. Eind augustus voorspelde het bedrijf nog een omzetdaling van 15%. Voor het gehele boekjaar wordt een groter verlies voorzien dan waarmee eerder rekening werd gehouden.Na het weekeinde zou het er wel eens minder positief voor kunnen staan. Beleggers hebben de schrik in de benen.

De CIA is er van overtuigd dat er nieuwe aanslagen op Amerikaans grondgebied zullen plaatsvinden als de VS de tegenaanval inzetten. Bovendien zullen meer dan 3400 Amerikaanse bedrijven de komende drie weken met kwartaalcijfers naar buiten komen.

Gevreesd wordt dat de bedrijfsresultaten de beurs geen goed zullen doen. Analisten houden er rekening mee dat de totale winst van de 500 grootste Amerikaanse bedrijven in het derde kwartaal met 21,3% is teruggelopen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 6 oktober 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.