De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 5 oktober 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Nieuwe tv-beelden Osama bin Laden
   
 

DUBAI - Er zijn gisteren nieuwe televisiebeelden opgedoken van Osama bin Laden, die ervan wordt beschuldigd het brein te zijn achter onder meer de terreuraanslagen in de VS. Het Arabische tv-station Al-Jazeera in Katar zond ze uit en toonde een ernstige Bin Laden naast de leider van de Egyptische terreurorganisatie Jihad, Ayman al-Zawahri.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 18kb)
Osama bin Laden (r) naast zijn 'luitenant' Ayman al-Zawahri. (Foto: AP)
Al-Jazeera zegt dat de beelden onlangs zijn opgenomen, maar waar is onduidelijk. Er zijn bergen te zien op de achtergrond, een paar betonnen gebouwen en tenten. Met hun samenkomst zouden Bin Laden en Al-Zawahri de samenwerking tussen hun organisaties vieren in een van Bin Ladens trainingskampen. De Egyptische Jihad sloot zich in 1998 met nog drie andere extremistische moslimorganisaties aan bij Al-Qaeda, de groep van Bin Laden. Samen noemen de organisaties zich het Internationale Front voor de Bestrijding van Joden en Kruistochten.

Bin Laden geeft het tv-station Al-Jazeera vaker interviews als hij een boodschap wil uitdragen. De Saoedische banneling werd voor het laatst in het openbaar gezien in februari, op de bruiloft van zijn zoon in het Afghaanse Kandahar. Hij prees toen de zelfmoordaanslag op het Amerikaanse marineschip USS Cole in Jemen, waarbij 17 Amerikanen omkwamen.

Parijs

De Algerijn Mohammed Belazziz, die in Spanje met vijf landgenoten was gearresteerd omdat hij deel zou uitmaken van een islamitische terreurgroep, heeft de politie verteld dat hij met een Tunesiër zelfmoordaanslagen voorbereidde op de Amerikaanse ambassade in Parijs en het Amerikaanse cultureel centrum in de Franse hoofdstad in 2002.

Dit meldde gisteren de Spaanse krant El País. De Tunesiër was vorige maand in België gearresteerd. De twee zouden hun orders hebben gekregen van de Franse Algerijn Djamel Bhegal, die tegenover de politie heeft verklaard instructies te hebben ontvangen van Bin Ladens Al-Qaeda tijdens zijn verblijf in Afghanistan.

Moskou zal de VS inlichtingen verschaffen over alle activiteiten van Bin Ladens afgezanten in Rusland. Dit heeft de Russische minister van Binnenlandse Zaken, Boris Gryzlov, de Amerikaanse inlichtingendienst FBI beloofd in ruil voor Amerikaanse steun in de zoektocht naar Tsjetsjeense rebellen. Rusland heeft 63 mensen op de internationale opsporingslijst gezet vanwege vermeende terroristische activiteiten in Tsjetsjenië.

(AP/Reuters)




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 5 oktober 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.