De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 5 oktober 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Bush geeft Afghanen 770 miljoen aan hulp

Van onze redactie

   
 

buitenland AMSTERDAM - De Amerikaanse president George Bush heeft gisteren bekendgemaakt dat zijn regering een bedrag van 770 miljoen gulden heeft toegewezen aan humanitaire hulp voor het vluchtelingenprobleem in en rond Afghanistan.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 28kb)
Hoog beladen met zakken tarwe wachten Pakistaanse vrachtwagens aan de grensovergang Chaman tot ze Afghanistan mogen binnenrijden. De grens is dicht, maar voedseltransporten laten de Pakistanen wel passeren. (Foto: EPA)
"Op deze manier willen we laten zien dat, ondanks onze vastberaden strijd tegen de Taliban, wij vrienden zijn van het Afghaanse volk", aldus Bush. Hij zei dat de hulp zal bestaan uit voedsel en medicijnen en "om de onschuldige bevolking van Afghanistan de winter door te helpen".

Het Pentagon meldde gisteren dat de VS van plan zijn voedsel boven Afghanistan af te werpen voor de vele duizenden ontheemden. Verdere informatie daarover wordt geheim gehouden in verband met de veiligheid van de bemanning van die vluchten.

Een woordvoerder van de Noordelijke Alliantie in Afghanistan zei dat de oppositie tegen de Taliban behalve militaire steun ook veel humanitaire hulp nodig heeft. "Er komen veel vluchtelingen uit de Taliban-gebieden en zonder hulp zullen zij de winter wellicht niet overleven", aldus Abdullah. De komende weken al worden koude, regen en sneeuw verwacht.

Tenten

In de race tegen de klok heeft de vluchtelingenorganisatie van de VN, Unhcr, inmiddels 8000 tenten naar Pakistan gebracht. Vóór 25 november moeten er 73.000 tenten zijn voor 400.000 vluchtelingen. De Unhcr heeft inmiddels meer dan 60 miljoen gulden gekregen van donorlanden. Het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de VN heeft de internationale gemeenschap gevraagd om bijna 500.000 ton voedsel, met name tarwe.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 5 oktober 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.