De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 26 september 2001  
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Nieuwsportaal
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Scholiere in hoofd
gestoken na ruzie

door Gijsbert Termaat

   
 

AMSTERDAM - Een ruzie tussen een aantal meisjes van het Europacollege in Amsterdam-Noord is geëindigd in een steekpartij, waarbij een 18-jarige scholiere in haar hoofd is gestoken. Een ander meisje dat werd belaagd, kon zonder noemenswaardige verwondingen ontkomen.

Voordat de ruzie verder escaleerde maakte een toevallige voorbijganger een einde aan de vechtpartij. Drie meisjes konden in eerste instantie ontkomen, maar werden later aangehouden. De verdachten zijn 17 tot 19 jaar oud.

"De vijf meisjes kregen op weg naar school in de bus ruzie. Dat liep uiteindelijk zo uit de hand dat het even later op straat tot een handgemeen kwam, waarbij op een gegeven moment met een scherp voorwerp werd gestoken", zegt locatiemanager Theo Kuilboer van het Europacollege.

Puntkam

In eerste instantie ging men ervan uit dat het scherpe voorwerp een puntkam betrof. De politie wil dit niet bevestigen.

"De ruzie heeft niets met school te maken", meent Kuilboer. "Wij raakten erbij betrokken toen de twee leerlingen bij ons kwamen binnenlopen. We hebben eerste hulp verleend en zijn met de leerlingen naar de politie en het ziekenhuis geweest. Maar al met al moeten we deze zaak niet overdrijven."

Volgens Kuilboer hebben de meisjes zich zelf later op de dag aangegeven bij de politie. "Ze zijn op de hoogte van het convenant dat we kennen in Noord en dat spreekt in hun voordeel."

In het convenant tussen alle voortgezet onderwijs-scholen, justitie, politie en het stadsdeel is afgesproken dat als daders zich zelf melden en hun wapen inleveren straffen krijgen die pre-justitieel zijn. In de praktijk betekent dat werkstraffen van 4 tot 8 uur.

Het incident dat zich afgelopen maandag al voordeed, maar gisteren pas naar buiten werd gebracht, is geen uitzondering. Een rondgang langs een aantal scholen maakt duidelijk dat bijna iedere school regelmatig te maken heeft met vechtpartijen. "De onderlinge rivaliteit tussen scholen is groot", zegt een woordvoerder van het Bernard Nieuwentijt College.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 26 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.