De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 26 september 2001  
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Nieuwsportaal
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Broekhuijse overspannen na alle kritiek
'Arts' Millecam
stopt ermee

door René Steenhorst

   
 

HAARZUILENS/DEN HAAG - De alternatieve arts die actrice Sylvia Millecam eerder dit jaar deed geloven dat zij een "goed te behandelen" bacteriële infectie had en niet aan borstkanker leed, zou op korte termijn met zijn praktijk willen stoppen. Het besluit zou, naar verluidt, definitief zijn.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 22kb)
Sylvia Millecam.
Dokter C.J.M. Broekhuijse uit het Utrechtse Haarzuilens is, aldus een medewerkster, niet langer bestand tegen de kritiek in de media die op hem neerdaalde toen Sylvia Millecam half augustus jl. stierf aan de gevolgen van een volledig uit de hand gelopen borstkankergezwel. Volgens de medewerkster van Broekhuijse zou de dokter "flink over zijn toeren, zeg maar overspannen" zijn.

Effect nul

Broekhuijse zelf, die zichzelf als homeopaat-bacterioloog presenteerde, wil nog altijd niet reageren op hetgeen hem door inmiddels talrijke ex-patiënten in de media wordt verweten. Het patroon in hun aantijgingen is steeds hetzelfde: Broekhuijse hield menige (regulier 'uitbehandelde') kankerpatiënt voor dat het "géén kanker, maar een infectie" was. Net als bij Sylvia Millecam. Genezing zou meestal een kwestie van enige weken zijn, als de betrokkene de door Broekhuijse voorgeschreven medicijnen maar zou gebruiken. Patiënten waren honderden guldens aan medicijnen kwijt, het effect was meestal nul.

Er meldde zich de afgelopen weken bij onze redactie ook een aantal patiënten die zich geschokt toonde door alle kritiek op 'hun' dokter die zij "grote geneeskundige kwaliteiten" toedichtten: "Hij wordt gewoon kapot gemaakt!"

Een woordvoerster van het ministerie van Volksgezondheid spreekt berichten tegen dat Broekhuijse onder druk van de Inspectie voor de Gezondheidszorg zou zijn gestopt. "De inspectie houdt hem wel in de gaten, maar er zijn geen concrete aanwijzingen of feiten op dit moment om iets tegen hem te ondernemen."

Secretaris Frits van Dam van de Vereniging tegen de Kwakzalverij noemt het "een goede zaak" dat dokter Broekhuijse zijn praktijk beëindigt: "Afgaande op wat wij, onder meer via de media, hebben vernomen was de man een gevaar voor de volksgezondheid en is dit het juiste besluit." • Sylvia Millecam




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 26 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.