De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 17 september 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Zanardi raakt
benen kwijt na
'normaal' ongeval

   
 

BERLIJN - De toestand van de Italiaanse autocoureur Alex Zanardi is na een drie uur durende operatie zaterdagavond in Berlijn kritiek maar stabiel. Zanardi raakte zaterdag ernstig gewond na een ongeluk op de Lausitzring. Hij verloor beide benen. De voormalige Formule-1-coureur van Williams is gisteren in kunstmatige coma gebracht.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 12kb)
De auto van Zanardi wordt gelanceerd nadat de Canadees Tagliani er met volle snelheid bovenop is gereden. De Italiaan verloor bij het ongeluk beide benen. (Foto: EPA)
De 34-jarige Zanardi deed mee aan de eerste race van de Amerikaanse Cart-series op Europese bodem. Toen Zanardi na 142 van de 154 ronden met zijn Honda/Reynard uit de pits kwam, week hij ineens af van zijn lijn en kwam dwars op de baan te staan. De Canadees Alex Tagliani kon hem niet meer ontwijken en reed met een geschatte snelheid van 320 kilometer per uur op hem in.

Zanardi verloor door het ongeluk zijn benen, het ene boven en het andere onder de knie. Beide auto's belandden tegen de buitenmuur langs de ovale baan.

Helikopters brachten de onfortuinlijke coureurs naar het ziekenhuis. Tagliani was snel bij bewustzijn en maakt het redelijk. Bij hem werden geen breuken vastgesteld. Zanardi onderging een drie uur durende operatie waarbij zijn benen werden geamputeerd. Ook heeft de Italiaan een lichte bekkenfractuur, die niet operatief behandeld hoefde te worden.

De Lausitzring, 145 kilometer ten zuiden van Berlijn, is een nieuw circuit. De 325 miljoen gulden kostende baan zou een van de veiligste ter wereld moeten zijn. Afgelopen april liet voormalig Formule-1-coureur Michele Alboreto er het leven bij een ongeval tijdens een testrit. Duitse onderzoekers vertelden later dat een lekke band de oorzaak was van dat ongeluk. Op 11 juni overleed een baanpost bij een ongeval in de Duitse Toerwagen Challenge. Volgens circuitdirecteur Fischer liggen de zware ongelukken echter niet aan de baan. "Dit was een normaal raceongeluk."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 17 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.