De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 17 september 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Spaanse Liga op zijn kop
   
 

AMSTERDAM - De Spaanse Liga staat volledig op zijn kop. Kampioen Real Madrid ging uit tegen Betis opnieuw onderuit (3-1). De Koninklijke heeft slechts een schamel puntje uit drie wedstrijden behaald en zakte weg in de degradatiezone, een unicum dat sinds 1983 niet meer is voorgekomen. Barcelona liet het tegen hekkensluiter Osasuna opnieuw afweten (0-0) en gleed af naar de grijze middenmoot.

Real Madrid mag dan met Zidane en Figo de twee duurste spelers ter wereld in de gelederen hebben, die investering van ƒ300 miljoen in twee vedetten garandeert nog geen succes. Na de hoopgevende 1-2 winst in de Champions League tegen AS Roma afgelopen week viel Real in Sevilla weer onbarmhartig door de mand. Het enige excuus was dat trainer Vicente del Bosque wilde rouleren en doelman Casilla vervangen had door Cesar, terwijl hij Geremi, Ivan Campo en Celades in de basis zette in plaats van Salgado, Karanka en Makalele. Het experiment pakte desastreus uit. Al na een klein kwartier stuntelde Ivan Campo als een beginneling waarna Casa Betis simpel naar 1-0 kon schieten. Een minuut later snoerde Zidane zijn critici met de gelijkmaker de mond (1-1), zijn eerste officiële treffer bij Real Madrid. De Koninklijke trok het initiatief naar zich toe onder leiding van Zidane, maar Raul, Guti en MacManaman misten net als in Rome de mooiste kansen.

Na rust zette een agressief Betis, waar de Braziliaan Denilson na twee dramatische jaren eindelijk zijn klasse waarmaakt, Real simpel aan de kant. Eerst liet Capi, die voor rust al op de lat had gekopt, Hierri zijn hielen zien en passeerde Cesar onhoudbaar (2-1). Eigen kweekspeler Joaquin profiteerde kort daarop van de zoveelste grove dekkingsfout in de Real-defensie door met een ontstellende knal de bal langs Cesar te jassen (3-1). Betis-doelman Prat voorkwam in de slotfase met enkele fraaie reddingen dat Real dichterbij kon komen.

Ondanks een investering van ruim ƒ200 miljoen in zeven nieuwe spelers, blijft Barcelona een dolende in de woestijn van de middelmaat. Tegen Osasuna onderstreepte trainer Rexach dat hij zich vooral laat leiden door panische angsten en kopje onder dreigt te gaan aan pure behoudzucht. Rexach liet Saviola op de bank en posteerde alleen Kluivert in de spits, die weinig kans had tegen vijf opponenten. Achterin handhaafde Rexach vier verdedigers ondanks dat de hekkensluiter, die in de voorgaande twee duels met 3-0 was afgedroogd door Celta en Villarreal, slechts Ivan Rosado in de spits posteerde. Het resultaat van zoveel voorzichtigheid was een onooglijk en barbaars slecht duel, waarbij Barcelona in de eerste helft alleen gevaarlijk was met een afstandsschot van Cocu.

Na rust maakte Rexach er helemaal een potje van. In plaats van een verdediger op te offeren, wisselde de Barça-trainer een half uur voor tijd Kluivert voor Saviola, zette Frank de Boer in voor Rochemback en haalde schaduwspits Luis Enrique, die de enige serieuze kans te gehaast om zeep hielp, naar de kant om back Coco in te zetten. Met drie centrale verdedigers en drie backs strompelde het ooit zo offensieve Barcelona moeizaam naar het eind. "In de slotfase heb ik na de nederlaag van Real Madrid het ene puntje veilig willen stellen", probeerde Rexach nog een verklaring te vinden voor de onbegrijpelijke wissels. Het enige lichtpuntje was dat Frank de Boer na een afwezigheid van ruim twee maanden in een officieel duel nog geen greintje aan gretigheid en precisie heeft ingeboet. De Nederlander was in de 22 minuten dat hij in actie kwam de beste man bij een zwalkend Barcelona.

Deportivo maakte een kostbare misstap door thuis voor het eerst in 37 jaar van Athletic de Bilbao te verliezen (1-2). Jupp Heynckes heeft de Baskische equipe, die de laatste drie jaar in het moeras was weggezakt, nieuw élan gegeven. Julen Guerrero en Urzaiz schoten Athletic weer in de subtop. De enige treffer van Depor kwam van de voet van Tristán. Roy Makaay ondervond geen hinder meer van zijn blessure, opgelopen tegen Estland en speelde de volle negentig minuten. Alavés verzuimde tegen Mallorca zijn derde zege op rij in de wacht te slepen. De ploeg uit Vitoria, waar Jordi Cruyff in de rust plaats maakte voor Witschge, bleef op de Balearen steken op 0-0.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 17 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.