D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T

Spelers trakteren
Neeskens op nederlaag

Van onze sportcorrespondent

DEN BOSCH - De spelersgroep van NEC heeft trainer Johan Neeskens een verjaardagscadeau gegeven waar hij goed over na kan denken. De zaterdag 50 jaar geworden coach zag zijn team machteloos verliezen van een collectief spelend FC Den Bosch. Het werd 2-1 voor de Brabanders.

Het had zo mooi kunnen zijn. De trainer een overwinning voor zijn verjaardag bezorgen. Kennelijk dachten de elf van NEC daar anders over, want ze konden geen moment overtuigen. Den Bosch acteerde zoals het al het hele seizoen doet, defensief en hardwerkend. Met deze tactiek hebben ze al aardig wat punten bij elkaar gesprokkeld en gisteren kwamen er weer drie bij. De Nijmegenaren kwamen weliswaar op voorsprong, Zico Tumba strafte een slordig moment in de Bossche defensie af. Terecht was dat zeker niet. Den Bosch creëerde de kansen, maar maakte ze niet af. De laatste 25 minuten liet Den Bosch zien ook aardig voor de dag te kunnen komen in aanvallend opzicht. Na het inbrengen van Jan Michels werd NEC het mes op de keel gezet. Kans na kans kregen de Brabanders, maar het duurde tot de 64e minuut voordat de gelijkmaker op het scorebord stond. Billin Maximiano was de gevierde man. Het Bossche publiek ging er eens goed voor zitten en in het laatste kwartier werd NEC helemaal zoek gespeeld. De beloning voor het aanvallende spel kwam in het slot van de wedstrijd, waarin Bart van den Eede de overwinning binnensleepte op aangeven van Fabian de Freitas. Euforisch klonk het wij gaan Europa in op de tribunes, de promovendus staat immers op de vijfde plaats nu. De zorgen zijn er voor NEC. Het team van Neeskens kon geen moment overtuigen en na de 1-1 stortte het team helemaal in. De kersverse Abraham heeft dus wat om over na te denken.