De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 8 september 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Volker Wessels Stevin wil
KPN Netwerk Bouw inlijven

Van een onzer verslaggevers

   
 

AMSTERDAM - Bouwconcern Volker Wessels Stevin voert onderhandelingen met telecombedrijf KPN om KPN Netwerk Bouw over te nemen. De gesprekken worden op exclusieve basis gevoerd. Het wordt de grootste overname van de Rotterdammers sinds Volker Wessels Stevin vier jaar geleden werd gevormd uit de bundeling van Volker Stevin en Kondor Wessels.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 14kb)
HERMAN HAZEWINKEL ...jaarwinst zal 8 tot 10% hoger uitkomen...
KPN Netwerk Bouw beheert en bouwt telecominfrastructuur. Verreweg het grootste deel van de werkzaamheden is gerelateerd aan het vaste netwerk van KPN. Juist doordat het draait om het vaste net denkt bestuursvoorzitter Herman Hazewinkel van Volker Wessels Stevin weinig last te krijgen van de malaise in de telecomsector. Die treft vooral de mobiele telefoondiensten. KPN Netwerk Bouw werkt bovendien met vele langjarige contracten. Wel is het bedrijf voor een groot deel afhankelijk van de orders die moederconcern KPN plaatst. Hazewinkel beseft dat daar een risico in zit en wil daarom in de besprekingen met KPN duidelijke afspraken maken ten aanzien van de betalingen.

De over te nemen onderneming boekt een jaaromzet van 600 miljoen. Daardoor groeit de omzet van Volker Wessels Stevin ruwweg met 20%. Er werken 2500 mensen. Hoeveel de Rotterdammers willen betalen voor de KPN-dochter wil Hazewinkel niet kwijt. Wel zal het bouwconcern de overname uit eigen middelen financieren.

De Rotterdamse bouwers vinden de overname prima in hun toekomstplannen passen, omdat ze meer nadruk willen leggen op onderhoudswerkzaamheden. Het bedrijf heeft al een belangrijke rol op de onderhoudsmarkt van andere infrastructurele werken.

De overname van KPN Netwerk Bouw komt op een goed moment. Autonome winstgroei door verdere kostenbesparingen is lastig voor de Rotterdammers, aangezien de winstmarges van Volker Wessels Stevin al tot de hoogste in de sector behoren.

De overname-aankondiging werd gedaan tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers. De winst van Volker Wessels Stevin steeg in de eerste helft van dit jaar met 9,4% tot 40,9 miljoen. De productie-omzet nam toe van 1,2 miljard tot 1,3 miljard. Voor de komende jaren lijkt succes verzekerd. De toch al enorm hoge werkvoorraad van de bouwer is in de eerste zes maanden van dit jaar gestegen met 0,4 miljard tot 3,5 miljard.

Voor heel 2001 houdt Hazewinkel rekening met een stijging van de winst die tussen de 8 en 10% uitkomt. Die voorspelling is aan de voorzichtige kant, liet hij zich nog ontvallen. De activiteiten in Duitsland zullen niet aan de winst bijdragen. Voor het eerst sinds acht jaar boekt Volker Wessels Stevin een verlies in het land. Het heeft daarbij het stokje overgenomen van HBG die dit jaar sinds jaren van verlies juist een kleine winst in het land weet te behalen. De Rotterdammers hebben het aantal vestigingen in Duitsland inmiddels met 6 teruggebracht tot 23. Daarvan maken er 9 verlies. De komende maanden zullen nog enkele Duitse filialen worden gebundeld.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 8 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.