De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 4 september 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Droomduel Sampras-
Agassi bij US Open

Van onze speciale verslaggever

   
 

NEW YORK - De Amerikanen krijgen waar voor hun geld bij de US Open en konden op Labor Day (dag van de arbeid) met recht een feestje vieren. Pete Sampras wil op Flushing Meadows nog één keer aantonen, dat hij in staat is een grandslamtitel aan zijn wereldrecordtotaal van dertien kan toevoegen.

Op jacht naar zijn eerste hoofdprijs dit seizoen moet hij zich echter langs zijn grootste rivalen een weg banen naar de finale. De eerste echte horde nam 'Sweet Pete' op dag acht: Pat Rafter, tweevoudig winnaar in New York, moest na een thriller in vier sets buigen voor de zwierige stilist uit Los Angeles: 6-3, 6-2, 6-7, 6-4.

Hij mag zich meteen opmaken voor de volgende klassieker: het droomduel tegen Andre Agassi zal heel tennisminnend Amerika en ver daarbuiten in vervoering brengen. Rafter zal het duel niet eens op tv volgen. De Australische vechtjas had zwaar de smoor in na zijn vier sets-nederlaag. Sampras was voor zijn doen buiten zinnen van vreugde. "Dit zijn de mooiste overwinningen. Maar ik kan er maar vijf minuten van genieten, want Andre (Agassi) wacht. Dat is altijd een speciale confrontatie", aldus Sampras, die nog lang niet afgeschreven behoeft te worden.

Dat geldt evenzeer voor zijn opponent in de kwartfinales. Wanneer Agassi zich in zijn element voelt, zijn er nog steeds weinig tennissers, die hem kunnen tegenhouden. Het Amerikaanse fenomeen ging op dag acht van de US Open over de baan, alsof hij de laatste trein moest halen. De vedette uit Las Vegas veegde in drie sets de vloer aan met Roger Federer (6-1, 6-2, 6-4), die een ronde eerder nog verantwoordelijk was geweest voor de uitschakeling van Sjeng Schalken.

Gustavo Kuerten had Schalkens voorbeeld bijna gevolgd. Het had een haar gescheeld, of de US Open was voorbij geweest voor de ook in New York mateloos populaire Braziliaan. In een krankzinnige thriller moest de Master van 2000 en wereldranglijstaanvoerder tot de bodem van zijn kunnen gaan om de boomlange Max Mirnyi uiteindelijk een halt toe te roepen. Nadat hij met de rug tegen de muur had gestaan wist hij ver na middernacht (Amerikaanse tijd) het vege lijf toch nog te redden: 6-7, 5-7, 7-6, 7-6, 6-2.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 4 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.