De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 4 september 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  KNVB PASSEERT BONDSCOACH
   
 

HOENDERLOO - De KNVB heeft zonder overleg met bondscoach Louis van Gaal de oefeninterland tegen Brazilië geannuleerd. Nadat vaststond, dat het Nederlands elftal niet deel zou nemen aan het WK in Japan en Zuid-Korea, besloot de directie de voor 17 april 2002 geplande ontmoeting af te gelasten. De motivatie achter dit besluit was het financiële risico dat de KNVB dacht te lopen, nu Oranje internationaal op het tweede plan is geraakt. Het is niet uitgesloten, dat ook Nederland-Engeland (13 februari) en Nederland-Spanje (27 maart) door de voetbalbond opnieuw tegen het licht worden gehouden.

Louis van Gaal wilde er gisteravond in Hoenderloo geen woorden aan vuil maken. Hij beende na de training stevig door en zei slechts: "Ik denk niet dat ik dit met de media moet bepraten. Dit is een interne kwestie van de KNVB."

Het lijkt er veel op, dat de voetbalbond een andere invulling aan het Oranje-programma wil geven. Zo waren de interlands tegen Engeland, Spanje en Brazilië bebudgeteerd als voorbereiding op het WK 2002 en mochten dus geld kosten. Nu het Nederlandse elftal voor diverse WK-deelnemers een ideale sparringpartner geworden is, kan de KNVB in die rol juist geld gaan verdienen.

Overigens vlogen op het trainingsveld in Hoenderloo de vonken er eindelijk weer eens ouderwets van af. "De training was een uitlaatklep", zei Pierre van Hooijdonk daarover. "Zo kun je je agressie kwijt. Al wordt die alleen maar groter als je bij de verliezende partij zit." Opvallende aanwezige was Edgar Davids, die gewoon meedeed in het trainingspartijtje. Na een werkelijk doodstille beginfase slepen de internationals de messen toen er twee doelen en een partijtje hesjes te voorschijn kwamen.

De wedstrijd tegen Estland in Eindhoven is bijna uitverkocht. Het optreden zal met argusogen gevolgd worden, beseft de lange spits van Feyenoord. "Wij willen ook voor onszelf de kater wegspoelen. Dat doe je door voor jezelf een goede prestatie neer te zetten. Het gênante is alleen dat de kritiek alleen maar groter zal zijn naarmate het beter gaat. Dan zeggen ze: zie je wel, ze kunnen het wel. En valt het tegen, dan ook zal de kritiek niet mals zijn. Eigenlijk kunnen we dus alleen maar verliezen. Maar je moet ook voor jezelf door. Er zitten bijna 30.000 mensen te kijken. Dat verplicht je nog meer dan wanneer we van Ierland gewonnen hadden."

Het Philips-stadion zit zo vol omdat de voorverkoop allang en breed gestart was. Voor het duel tegen Andorra begint de KNVB pas volgende week met de verkoop. De verwachting is dat het Gelredome begin oktober angstvallig leeg zal blijven. En mogelijk dat Louis van Gaal dan al begint met een nieuwe episode en dus met een verjongde selectie. "Dat denk ik niet", countert Van Hooijdonk. "Ik ga ervan uit dat de beste spelers worden geselecteerd. Dat ben je ook verplicht tegenover Nederland."

Troost voor de voetbalbond is het feit dat alle dertien sponsors à raison van ruim één miljoen gulden inmiddels tot 2006 hebben bijgetekend.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 4 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.