De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 25 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Leeuwinnen in aanval
   
 

AMSTELVEEN - Grote sterren zijn het. Die optreden in kookprogramma's op de Argentijnse televisie. Naast Máxima Zorreguieta op de pagina's van de roddelbladen prijken. In Magdalena Aicega de presentator van het wekelijkse tv-magazine Planeta Hockey in hun midden hebben. En, in het geval van sterspeelster Vanina Oneto, over een vedette beschikken die de beelden van haar bruiloft zelfs verkoopt aan het hoogst biedende medium. Las Leonas, de leeuwinnen, worden ze in eigen land genoemd en de komende tien jaar zal het internationale vrouwenhockey nog meer te duchten hebben van de winnaar van olympisch zilver in Sydney.

Althans, dat beweerde hun dompteur, de doorgaans niet zo spraakzame bondscoach Sergio Vigil, onlangs in een openhartige bui. "Argentinië zal het mondiale hockey de komende tien jaar domineren."

Grootspraak is de trainer normaliter vreemd. Vandaar dat hij gisteren na afloop van de 3-0 overwinning op Nieuw-Zeeland weer veilig in zijn schulp kroop. Ja, hij was blij morgen in de finale van de Champions Trophy tegenover Nederland te staan, maar, nee, de wijze waarop hij Oranje denkt te bestrijden wilde hij niet prijs geven want, tsja, het zou wel eens hele spannende aangelegenheid kunnen worden. Zeker gezien het feit dat Nederland, na de 4-0 overwinning op China (treffers van Macha van der Vaart, twee maal Kirsten de Groot en Ageeth Boomgaardt), de poule-wedstrijden ongeslagen door kwam.

De Argentijnse pampa's zijn even iets anders dan de Brabantse klei, maar ondanks de verschillende samenstelling van de grond blijkt het dezelfde voedingsbodem voor hockey. Gezien de visie die Vigil en zijn Nederlandse vakbroeder Marc Lammers delen, is het niet uitgesloten dat het morgen in het Wagener stadion uitdraait op een wedstrijd schaakhockey. Zowel Nederland als Argentinië staat te boek als een ploeg die zich razendsnel weet aan te passen aan de tactische verrassingen die door de opponent de hoge hoed worden getoverd.

"De spelintelligentie van zowel de coaches als de speelsters zal van doorslaggevend belang worden", meende Vigil. "Posities, tactiek, snelheid van handelen, alles zal zeventig minuten lang veranderen. Ik denk dat we een moeilijk te bespelen ploeg vormen." Over het gebrek aan scoringsdrift in de tweede helft tegen China maakte de oefenmeester zich geen al te grote zorgen. "De doelpunten bewaren we voor zondag."

Volgens Aicega wordt het evenwel geen eenvoudige opgave. Drie tegenstanders verwacht ze morgen tegenover zich te vinden: "Het Nederlands elftal, het publiek en, als je pech hebt, de scheidsrechters."

Nederland - China 4-0 (1-0). 9. Van der Vaart 1-0, 36. De Groot 2-0, 52. Boomgaardt 3-0 (sc), 63. De Groot 4-0. Scheidsrechters: Buckley (Aus), Conen (Dui). Toeschouwers: 4000.Nederland: Sinnige (55. De Roever); Booij, Deiters, Van den Boogaard en Boomgaardt; Van der Vaart, Smabers en Verbakel; Donners, De Groot en Moreira de Melo. Wissels: Petri, De Bruijn, Van Hees, Scheepstra.

Argentinië - Nieuw-Zeeland 3-0 (2-0). 6. Rognoni 1-0 (sc), 25. Aicega 2-0 (sc), 64. Oneto 3-0 (sc). Scheidsrechters: Rivera (Spa), Yasueada (Jap). Toeschouwers: 1000.

Australië - Spanje 1-0 (0-0). 57. Banning 1-0 (sc). Scheidsrechters: Iparraguirre (Arg), Cohen (Ned). Toeschouwers: 1500.

Eindstand groepsronde: 1. Nederland 5-15 (17-3), 2. Argentinië 5-12 (10-3), 3. Australië 5-9 (11-6), 4. China 5-4 (3-10), 5. Nieuw-Zeeland 5-2 (2-15), 6. Spanje 5-1 (3-9). Programma zondag: finale: Nederland - Argentinië, om derde plaats: Australië - China, om vijfde plaats: Nieuw-Zeeland - Spanje.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 25 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.