De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 25 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Van den Goorbergh
optimistisch na
eerste training

   
 

BRNO - Na een 'zomerreces' van ruim een maand is motorcoureur Jurgen van den Goorbergh goed aan de tweede helft van het wegraceseizoen begonnen. De Nederlandse 500cc-coureur reed gisteren tijdens de eerste trainingsdag voor de Grand Prix van Tsjechië de tiende tijd en toonde zich na afloop uiterst tevreden over de prestaties van zijn Proton-motorfiets.

"Eindelijk presteert de 'big bang-motor' zoals hij moet presteren," aldus Van den Goorbergh, die tijdens de laatste GP (Duitsland) voor het eerst met deze nieuwe motorvariant reed. Die test opde Sachsenring verliep toen dramatisch, maar tijdens de vier weken zonder GP-races heeft het Proton-team van manager Kenny Roberts hard gewerkt om de big bang-motor te verbeteren. Van den Goorbergh: "Vorig weekeinde hebben we op het ciruict van Mugello twee dagen volop getest en toen merkte ik al dat de motor veel beter liep. Hier in Brno blijkt dat we inderdaad op de goede weg zijn."

De opvallende vooruitgang komt volgens Van den Goorbergh deels door een aantal nieuwe onderdelen voor het motorblok en deels door zijn eigen gewenning. "Natuurlijk moest ik zelf ook wennen aan de big bang, maar ik voel me inmiddels vertrouwd met de nieuwe motor." Enige minpuntje in Brno vormde gisteren het linkeroog van de Nederlander. "Er zit een ontsteking vlak naast dat oog, ik hoop niet dat-ie morgen (vandaag) dicht zit, want met één oog is het lastig rijden."

Max Biaggi reed gisteren op het circuit van Brno de snelste trainingstijd, op de voet gevolgd door zijn Italiaanse landgenoot Loris Capirossi. WK-leider Valentino Rossi kwam tijdens de eerste kwalificatietrainign nite verder dan de zevende startpositie. Vandaag hebben de coureurs, na een uur vrije trainig, nog een vol uur om hun kwalificatie te verbeteren. "Ik reken op een plekje op de eerste twee startrijden", aldus Van den Goorbergh. "Voor ons team lijkt het zonnetje eindelijk te gaan schijnen."

Uitslag eerste kwalificatietraining: 1. Biaggi (Ita) Yamaha 2:00.347, 2. Capirossi (Ita) Honda 2:01.087, 3. Roberts (VSt) Suzuki 2:01.142, 4. Crivillé (Spa) Honda 2:01.518, 5. McCoy (Aus) Yamaha 2:01.665, 10. Jurgen van den Goorbergh (Ned) Proton 2:02.135.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 25 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.