De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 25 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Volop bescherming voor
speerpunt Dekker

   
 

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (473x512, 55kb)
(Foto: ANP)
ZÜRICH - Na zijn machtsvertoon in Hamburg lijken de meeste concurrenten zich al te hebben neergelegd bij de winst van Erik Dekker in de Wereldbeker. Diens belangrijkste opponent Davide Rebellin verklaarde deze week dat hij niet meer om de punten in het klassement fietst, terwijl de nummer twee in de rangschikking Erik Zabel het Kampioenschap van Zürich morgen zelf mijdt. "Ik denk inderdaad dat mijn wijze van rijden van afgelopen zondag enige renners tot wanhoop heeft gestemd", concludeerde Dekker tevreden.

De Rabo-kopman ging in het Noord-Duitse land gehuld in de witte leiderstrui in de aanval op de steile Waseberg, was de sterkste in een kopgroep van drie, trok op 200 meter van de streep de pelotonssprint aan om uiteindelijk als derde te eindigen. Deze week zocht hij naar de videobeelden van de HEW Classic en keek verwonderd naar zijn eigen prestatie. "Dertien maanden geleden na mijn drie ritzeges in de Tour had ik veel van mezelf verwacht, maar de manier hoe ik momenteel rijd en de wijze hoe ik er mee omga, verbazen mij wel enigszins."

Het Kampioenschap van Zürich is met de beklimming van de Pfannenstiel vele malen zwaarder dan Hamburg. Twee jaar geleden eindigde Dekker er al als elfde. "Vorig jaar was het in ondraaglijke hitte een ware afvalwedstrijd. In de finale besloot ik toen met het oog op de Ronde van Nederland om af te stappen. Terwijl ik zo bij de eerste vijftien had kunnen eindigen. Mijn huidige vorm is vele malen beter dan twaalf maanden geleden, toen ik een beetje aan het einde van mijn Latijn was. Ik ben benieuwd hoe ik deze wedstrijd nu doorsta. In principe ligt het parcours Rebellin en Casagrande veel beter, omdat die jongens nu eenmaal rapper omhoog rijden."

De keuze defensief of offensief rijden, bepalen Dekkers benen zondag in het Zwitserse land. "Dekker is ons speerpunt, maar de ploeg zal in ieder geval offensief rijden", zegt ploegleider Theo de Rooij. "In alle ontsnappingen proberen wij mensen mee te hebben. En zeker de broers Zberg, die afgelopen week in de Copa Bernochi bij de eersten eindigen, kunnen ook nog een rol van betekenis spelen. De Wereldbeker-trui van Dekker verdedigen is natuurlijk onze belangrijkste opdracht. Wanneer hij zijn voorsprong van meer dan honderd punten op Rebellin en Casagrande behoudt, is die eindzege zo goed als binnen."

Samenstelling Rabobank:

Dekker, Boogerd, Boven, Den Bakker, Lotz, Verheyen, Beat en Markus Zberg.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 25 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.