De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 25 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Frank de Boer haakt
gefrustreerd af

   
 

BARCELONA - Frank de Boer gaat er vanuit dat hij niet op tijd is hersteld van zijn achillespeesblessuree om mee te kunnen doen met het Nederlands elftal in de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland, volgende week zaterdag in Dublin. "Het is voor 80 procent nee", sombert de verdediger. Zondag hakt hij na overleg met bondscoach Louis van Gaal de knoop door.

De Boer heeft al een tijdje last van zijn linkerachillespees. Hij vermoedt dat het chronisch is. Vorige week kon hij ook al niet spelen in de oefenwedstrijd tegen Engeland. "Het ziet er nog steeds niet goed uit. Wandelen kan ik wel zonder iets te voelen, maar als ik ga rennen en aanzet voor een sprint voel ik het meteen. Ik moet ook erg oppassen, als het erger wordt ben ik verder van huis." Hij wordt intensief behandeld door fysiotherapeuten. Baten doet het niet vooralsnog. "Dit is zo frustrerend. Ik heb zoveel tijd in die nandrolonzaak gestoken, én zakken vol met geld, en nu dit. Ik was blij dat ik op 1 september weer alles mocht spelen. Ik had genoegdoening, eindelijk, daarom vind ik dit het ergste. Ongelooflijk."

Door de kwetsuur van De Boer is Van Gaal wel verlost van een delicaat probleem. Tegen Engeland speelde Kevin Hofland een uitstekende wedstrijd op de plaats van de De Boer, centraal in de defensie met Jaap Stam. De coach liet toen weten niet veel wijzigingen door te voeren in zijn ploeg.

Van Gaal maakt maandag zijn selectie bekend voor Ierland en voor de wedstrijd de woensdag daarop volgend tegen Estland. Rechterverdediger Michael Reiziger en aanvaller Bobby Petta zegden al af wegens een spierscheuring. Van Gaal zal wel (vrijwel zeker) linkerverediger Arthur Numan en Paul Bosvelt, die zowel rechts in de verdediging als op het middenveld kan spelen, oproepen. Zij waren lang uit de roulatie voor Oranje door blessures.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 25 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.