De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 25 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Amsterdam komt met
plan van aanpak
voor Sociale Dienst

   
 

AMSTERDAM - Circa tachtig consulenten moeten binnen een half jaar een plan opstellen voor de 40.000 Amsterdammers die een uitkering genieten en sollicitatieplichtig zijn. Uitkeringsgerechtigden die niet willen meewerken, lopen grote kans hun uitkering te verliezen.

Dit staat volgens de bedrijfsledengroep van de Abvakabo in het plan waarmee wethouder Van der Aa (sociale zaken) de achterstanden bij de sociale dienst in Amsterdam wil wegwerken. Het plan is een uitwerking van de actie Schoon Schip waarmee de gemeente probeert de strafkorting te ontlopen die minister Vermeend (Sociale Zaken) heeft opgelegd. De minister legde de korting, die dit jaar op ruim 14 miljoen gulden komt, op omdat Amsterdam veel fouten heeft gemaakt bij het verstrekken van uitkeringen.

Volgens de bedrijfsledengroep van de Abvakabo zijn er niet voldoende mensen om het plan uit te voeren. De sociale dienst heeft een ziekteverzuim van 17 procent. Uitvoering van het plan zou volgens de ledengroep betekenen dat zo'n tachtig mensen uit hun normale werk worden gehaald, waardoor de dienst de wettelijk voorgeschreven taken niet meer kan uitvoeren. ,,Het gaat ten koste van de normale dienstverlening'', zegt voorzitter H. den Hartog van de bedrijfsledengroep.

Volgens Den Hartog zijn alle 40.000 mensen al een keer doorgelicht. Van hen hebben 18.000 geen werkverplichting meer. Hij staat dan ook uiterst sceptisch tegenover het plan en verwacht dat nog geen 4000 mensen aan werk kunnen worden geholpen. Volgens hem weegt dit niet op tegen de kosten die moeten worden gemaakt. Van der Aa zei deze zomer zo'n 24 miljoen gulden nodig te hebben om de plannen nog dit jaar te kunnen uitvoeren.

Het plan komt volgende week dinsdag in het college van burgemeester en wethouders, waarna de ondernemingsraad het nog moet bespreken. 5 September bespreekt de AbvaKabo het plan met de wethouder.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 25 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.