De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 25 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Nederlanders op
Isla Margarita
overvallen

door Jolande Westdorp

   
 

ROTTERDAM/ISLA MARGARITA - Voor enkele tientallen Nederlanders is een droomvakantie op het zonovergoten Venezolaanse eiland Isla Margarita ontaard in een nachtmerrie als gevolg van een zeer gewelddadige beroving. Afgelopen woensdag brak voor de Hollandse vakantiegangers de hel los, toen hun hotel 'Tropical Refuge' bij de badplaats Playa el Agua in het holst van de nacht werd bestormd door een roversbende. Vierendertig landgenoten kwamen daar tijdens een brute gijzeling oog in oog met de dood te staan.

Gewonde

De tien zwaarbewapende gangsters schoten eerst in koelen bloede een Venezolaanse receptionist van het vakantieressort in zijn bovenbeen en roofden vervolgens de complete inhoud van de hotelkluis leeg.

Terwijl de gewonde receptionist buiten bewustzijn was geraakt, drong de horde hotelrovers tijdens een strooptocht naar meer kostbaarheden door tot het zwembad en de bar van het complex. Onwetend van het drama dat hun te wachten stond, vierde de groep Nederlanders daar op dat moment volop feest.

Volgens de Apeldoornse touroperator Q-International, het bedrijf dat de reis naar het Caribische eiland heeft verzorgd, heeft de bende een aantal Nederlanders onder schot gehouden en ter plekke gedwongen geld af te staan. Zeven Hollandse stellen werden met een pistool tegen het hoofd meegesleurd naar hun hotelkamer.

Ongemaskerd

"Onder bedreiging van hun vuurwapens dwongen de criminelen onze klanten om cash geld, sieraden, fotocamera's en andere waardevolle zaken af te geven", zegt directeur P. Vesseur van de reisorganisatie.

Na de massale hotelplundering zijn de, overigens ongemaskerde misdadigers in snelle auto's gevlucht. De kans is groot dat zij het eiland direct per vliegtuig hebben verlaten. Volgens insiders lijkt de werkwijze op eerdere hit-en-run-acties tegen buitenlandse toeristen, uitgevoerd door criminele organisaties vanaf het vasteland van Venezuela.

De helft van de getroffen Nederlanders, voor wie de vakantie er sowieso op zat, keerde gisteren terug in ons land. De overigen hebben volgens Vesseur besloten hun vakantie voort te zetten.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 25 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.