De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 14 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Amstelland vervangt bestuur
   
 

AMSTERDAM - Nu het profiel van ontwikkelingsmaatschappij Amstelland gewijzigd is, gaat het bestuur op de schop. Vier commissarissen stellen hun zetel ter beschikking, de bestuursvoorzitter treedt af en de 'nieuwe' maakt zijn opwachting.

Het is het sluitstuk van een strategische heroriëntatie die er kort gezegd voor moet zorgen dat Amstelland weer geld gaat verdienen.

Na de verkoop van de bouwactiviteiten in november 2000 en de handelsactiviteiten ruim een half jaar later richt Amstelland zich nu volledig op de ontwikkeling van woningen, kantoren en winkels. De Raad van Commissarissen, die adviseert bij de nieuw te varen koers, is tot de slotsom gekomen dat een bedrijf dat slechts een kwart van de omvang van destijds is, ook met minder commissarissen kan functioneren.

"Ze hebben zichzelf in dat opzicht niet ontzien", zegt de woordvoerder. "Ernst Heiden, Andrew Land, Wolter Lemstra en Bert Reeders hebben tegen deze achtergrond besloten om per 30 augustus af te reden als lid van de Raad van Commissarissen. Ze zaten er allemaal al een tijdje. Er moet alleen nog iemand van binnenuit bijkomen", aldus de woordvoerder.

Bestuursvoorzitter André Baar, die terugtreedt als voorzitter en lid van de directie, wordt in dit kader op de Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders (Bava) voorgedragen als nieuwe commissaris. Naast Baar maken Cor Boonstra (voorzitter) en Luud Pijnenburg (vice-voorzitter) deel uit van het nieuwe driemanschap.

Klaas de Ruiter, een echte telg uit de Amstelland-familie, wordt de opvolger van Baar. De Ruiter is vanaf 1964 bij het bedrijf in dienst en sinds 1986 lid van de concernraad.

Baar, die ooit begon als timmerman bij BAM, was bestuursvoorzitter van begin 1990 tot begin 1999 en van eind 1999 tot heden. Hij stond onder meer aan het roer van de opsplitsing van NBM-Amstelland. De bouwpoot werd vorig jaar verkocht aan de Koninklijke BAM Groep.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 14 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.