De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 14 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Palestijnen weigeren gesprek met Peres

Van onze correspondent

   
 

TEL AVIV - De Palestijnen zijn niet bereid tot een gesprek met Israëls minister van Buitenlandse Zaken, Sjimon Peres, voordat het door Israël bezette Orient House en andere Palestijnse instellingen zijn teruggeven.

Als gesprekspartner voor Peres is bovendien alleen de Palestijnse leider Jasser Arafat beschikbaar. Deze duidelijke reactie op de pogingen van Peres om weer een gesprek aan te knopen, waarbij hij van premier Ariel Sjaron Arafat moet negeren, vergroot de kloof tussen beide partijen verder.

Rond het Orient House, de zetel voor het Palestijnse bestuur in hun beoogde hoofdstad Oost-Jeruzalem, was het ook gisteren weer onrustig. De politie pakten enkele demonstranten onder zo'n tweehonderd protesterende Palestijnen op, nadat die hadden geweigerd hun meegebrachte vlaggen te strijken.

In de Palestijnse gebieden was het stil op straat vanwege het massaal opgevolgde verzoek te staken. Alle winkels en markten waren gesloten. In Jordanië legden duizenden mensen uit solidariteit het werk een uur stil.

Tanks

Israëlische tanks zijn afgelopen nacht Jenin binnengereden, de plaats waar de dader van de bomaanslag op een restaurant in Kirjat Motzkin vandaan kwam. Bij die aanslag vond de Palestijnse zelfmoordenaar de dood en raakten 15 Israëli's gewond.

De tanks verwoestten afgelopen nacht een Palestijns politiebureau. Uit voorzorg hadden de islamitische Jihad en de Hamasbeweging hun leden dringend aangeraden hun huizen te verlaten en elders onder te duiken.

In Hebron, op de Westelijke Jordaanoever, raakten gisteren eerder op de dag vijf Palestijnen gewond bij botsingen met Israëlische militairen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 14 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.