De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 14 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Bonbon-oorlog
in Amstelveen

door Ben Rousseau

   
 

AMSTERDAM - Een oud-medewerker van een Amstelveens bonbonbedrijf moet onmiddellijk stoppen met het vervalsen van de bonbons van zijn oude baas. Doet hij dat niet dan hangt hem een boete van 5000 gulden per dag boven het hoofd. Dat heeft de rechter bepaald na een kort geding dat Manfred Spaargaren Confiserie uit Amstelveen had aangespannen tegen Da Vinci Bonbons uit Amsterdam.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 17kb)
(Foto: Anko Stoffels)
Volgens de rechter lijken dertien soorten bonbons van Da Vinci verdacht veel op de bonbons van Spaargaren. De vorm en versieringen lijken als twee druppels water op de creaties van Spaargaren. De rechter achtte zich niet deskundig genoeg om over de smaak te oordelen. Het gaat om onder meer de caramel-giandua's, cointreau-bonbons en de honing-wit/hazelnoot.

"Onze bonbons worden van generatie op generatie op ambachtelijke wijze bereidt. De eigenaar van Da Vinci is bij ons vertrokken met de originele recepten die hij nu zonder toestemming namaakt," aldus Manfred Spaargaren.

Zijn ex-medewerker Jan Blancke verklaart vanaf zijn vakantieadres in Italië dat hij niets verkeerd heeft gedaan. Alle bonbons lijken volgens hem op elkaar. "De rechter heeft zich amper verdiept in deze zaak. Er zijn genoeg nuanceverschillen te zien tussen de bonbons. Bovendien gaat het helemaal niet om exclusieve merkbonbons. De bonbons van Spaargaren zijn merkloos te koop bij de Bijenkorf. Niemand weet waar ze vandaan komen."

Volgens hem probeert zijn oude werkgever hem zwart te maken uit rancune. Toen Blancke bij hem in dienst was hadden ze een 'zeer zwaar arbeidsconflict.' "Hij probeerde me weg te pesten omdat ik te duur zou zijn en onbeschoft. Ik heb toen de eer aan mezelf gehouden en ben voor mezelf begonnen."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 14 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.