De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 8 augustus 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Kledingrel rond Zidane
   
 

MADRID - In Spanje is een kledingrel ontstaan rond Zinedine Zidane, de duurste voetballer ter wereld. Een Spaanse firma blijkt vorig jaar al bij het Spaanse patent- en merkenbureau de merknaam Zinedine Zidane tot 2010 geclaimd te hebben. Daardoor lopen de grote marketingplannen van Real Madrid met de Franse sterspeler gevaar. Volgens een vertegenwoordiger van het Spaanse bedrijf kan zijn firma met onmiddellijke ingang alle commerciële uitingen van Real Madrid in relatie met Zidane laten stopzetten. Hij hoopt echter op een financiële schikking.

Real Madrid kocht Zidane deze zomer voor het recordbedrag van 168 miljoen gulden van Juventus. Met de verkoop van tal van kledingstukken en andere attributen met de naam van Zidane erop, wil Real Madrid veel geld terugverdienen.

Het bedrijf registreerde de rechten op de naam Zidane volgens de woordvoerder echter al voordat de transfer tot stand was gekomen. "We hebben Real, Zidane en zijn kledingsponsor Adidas gevraagd te stoppen met de verkoop. Als ze dat binnen vijftien dagen niet hebben gedaan, ondernemen we juridische stappen."

Real Madrid lijkt niet geschrokken te zijn. De club betwijfelt of het bedrijf juridisch sterk staat en kondigde een tegenoffensief aan. "Een bedrijf kan niet zomaar de naam van iemand claimen zonder diens uitdrukkelijke toestemming. Wij zullen om die reden het bedrijf juridisch gaan aanpakken".

Petri Pasanen van Ajax en Mika Nurmela van Heerenveen zijn opgeroepen voor de Finse selectie voor de komende oefeninterland tegen België, 15 augustus in Helsinki. Ook in Nederland bekende spelers als Jari Litmanen, Sami Hyypia (beiden Liverpool) en Joonas Kolkka (Panathinaikos) hebben een uitnodiging ontvangen van bondscoach Antti Muurinen.

De Chileen Ivan Zamorano krijgt een passend afscheid van de nationale ploeg. De 34-jarige aanvaller wordt op 1 september in Santiago tijdens een vriendschappelijk duel met wereldkampioen Frankrijk officieel uitgezwaaid. Tien procent van de recette stort de Chileense bond in een kinderfonds, dat Zamorano heeft opgericht om verwaarloosde jongeren in Chili een thuis te bieden.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 8 augustus 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.